Haberler

Wt: "Gül'ün Ziyareti Washington'un Kürtleri Uyarması İçin Fırsat"

Washington Times Gazetesi, Türklerin, Kürt Bölgesel Yönetiminin Kontrolündeki Kuzey Irak Bölgesinde Barınan PKK Tarafından Kuşatıldıklarına İnanmalarının Anlaşılır Olduğu Yorumunu Yaptı. Gazetede, "Sayın Gül'ün Ziyareti, Washington'un Irak'lı Kürt Arkadaşlarının PKK Konusunda Bahaneler Üretmek İçin Zamanın Geçtiğini Hatırlatmak Açısından Bir Fırsattır" Diye Yazdı.

Türklerin, Kürt Bölgesel yönetiminin kontrolündeki Kuzey Irak bölgesinde barınan PKK tarafından kuşatıldıklarına inanmalarının anlaşılır olduğu belirtildi. Washington Times gazetesi, "Sayın Gül'ün ziyareti, Washington'un Irak'lı Kürt arkadaşlarının PKK konusunda bahaneler üretmek için zamanın geçtiğini hatırlatmak açısından bir fırsattır" diye yazdı.

    Washington Times gazetesi, "Washington, Ankara ve PKK" başlığını taşıyan başyazısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kasım'da Beyaz Saray'da Başkan Bush ile görüşme gerçekleştirdiğini anımsatarak görüşmede Bush'un PKK'yı ortak düşman olarak tanımladığını, Türkiye'ye "gerçek zaman" istihbarat paylaşımına söz verdiğini ve PKK üslerine karşı operasyonların yapılmasını kabul ettiğini kaydetti. Gazete, "Bu desteğin karşısında Türk ordusu Washington'a operasyon sırasında Irak topraklarında kalmama ve sivillere zararı sınırlamaya çalışmaya söz verdi" diye kaydetti.

"İki demokratik müttefik arasındaki ilişkiler 5 yıl önce Amerika'nın Saddam'ı devirme operasyonunda Türkiye'nin kuzey cephesini açmayı reddetmesiyle zarar görmüştü" denilen makalede "O zamandan beri ilişkiler, Washington'un, başta Sayın Barzani olmak üzere, Iraklı Kürtlerden sorumlu hareket etmesini ve kontrolündeki topraklarda PKK'ya güvenli yer vermeyi reddetmesini talep etmeye yanaşmaması nedeniyle daha da zayıfladı" ifadesi kullanıldı.

-PKK LİDERLERİNİN FOTOĞRAFLARI

ABD'li gazete, "Sayın Gül'ün Washington ziyaretinin, Iraklı Kürtlerin üzerinde PKK'yı ret etme konusundaki baskıyı artırmak için fırsat oluşturması gerektiği" yorumunu yaptı ve "Şimdi Barzani'nin hareket zamanı. Türk yetkililer PKK liderlerinin Erbil'deki hastanelerde tedavi gördüğüne ve Barzani muhitiyle restoranlarda toplantı yaptığına dair fotoğraflar bulunduğunu söylüyorlar" diye yazdı.

Bu arada, gazete,düşünce kuruluşu American Enterprise Enstitüsü'nden Micheal Rubin'in, "En kaygı verici, PKK'lıların Türk ordusuna yönelik 21 Ekim saldırısının, ABD Özel Kuvvetlerinin, Sayın Barzani'nin peşmergelerine öğrettiği taktiklerin bir yansıtması oluşudur" değerlendirmesini aktardı.

ABD'nin Türkiye'nin geniş kapsamlı sınır ötesi operasyonlar yapmasını önlemek için ellerinden geleni yapmasının bir öncelik olarak kalması gereğini savunan gazete, "Ancak Amerika'nın Kürt Bölgesel Yönetimindeki müttefiklerinin kendilerine düşeni yapma zamanı çoktan geçti. Sayın Gül'ün ziyareti, Washington'un Iraklı arkadaşlarının PKK konusunda bahaneler üretmek için zamanın geçtiğini hatırlatması açısından bir fırsattır" diye kaydedildi.(ANKA)

(OLC/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Bakmadan Geçme

Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 29 Mayıs Çarşamba 2024? #129300 Şahane Hayatım 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Mayıs Şahane Hayatım yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Akran zorbalığı nedir? Akran zorbalığı ile nasıl başa çıkılır? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Almanya-Türkiye Milletler Ligi maçı canlı izle! ALMANYA- TÜRKİYE VOLEYBOL MAÇI (HD) İZLEME LİNKİ BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bittin Sen filmi oyuncuları kim, konusu ne? Bittin Sen filmi ne zaman, nerede çekildi? #128250 Rekabet Kurumu'ndan beyaz et firmalarına ceza! Hangi firmalar ceza aldı, neden ceza aldılar? Hansi Flick kimdir, kaç yaşında? Barcelona'nın yeni teknik direktörü kim? Hababam Sınıfı ne zaman, nerede çekildi? İlk Hababam Sınıfı kaç yılında çekildi? #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! SON DAKİKA: Az önce deprem mi oldu? Deprem nerede oldu, kaç şiddetinde oldu? AFAD/Kandilli Rasathanesi Deprem İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title