Haberler

Wefa'dan Moro Müslümanlarına Ramazan Yardımı

WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu, Moro Müslümanlarına ramazan öncesi kumanya yardımında bulundu, yetimlere bayramlık kıyafet hediye etti.

WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu, Moro Müslümanlarına ramazan öncesi kumanya yardımında bulundu, yetimlere bayramlık kıyafet hediye etti.

WEFA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Filipinler'in başkenti Manila'da ve Moro Müslümanlarının en yoğun yaşadığı Mindanao Adası'ndaki Cotabato şehrinde ramazan yardımları gerçekleştirildi.

Genç WEFA Başkanı Muhammed Medeni Boyacı, yaklaşık 25 saat süren yolcuğun ardından Filipinler'e ulaştıklarını belirterek, "İlk olarak yetimlerimizle buluştuk. Masum yavrularımızın sevinci, neşeli kahkahaları bize tüm yorgunluğumuzu unutturdu. Yetim çocuklarımızla beraber oyunlar oynadık, ilahiler söyledik. Yetimlerimizle beraber biz de doyasıya eğlendik. Her bir yetimimize ve ailesine zekat yardımında bulunduk ve yetimlerimize bayramlıklarını şimdiden hediye ettik. Öte yandan ihtiyaç sahibi ailelere kumanya dağıttık." ifadelerini kullandı.

Ramazan yardımlarına yarına kadar devam edeceklerini belirten Boyacı, şunları kaydetti:

"Cotobato'nun dağlık bölgelerinde bulunan ve nüfusu yoğun olan bir köyü ziyaret ettik. Gittiğimiz köyde karşılaştığımız ilgi inanılmazdı. İlk defa yabancı birilerini görüyor olmalarına rağmen köylülerin bize karşı son derece sıcakkanlı davranmaları bizleri çok mutlu etti. Buradaki ramazan yardımlarımızı da gerçekleştirdikten sonra bir başka köye gitmek üzere yola koyulduk. Ancak gideceğimiz yere ulaşım sadece takalarla sağlandığı için yaklaşık yarım saat süren taka yolcuğumuz sonunda bölgeye ulaştık. Köye vardığımızda bizi yine çok büyük bir kalabalık bekliyordu. Oradaki Müslüman kardeşlerimize de zekat yardımında bulunduk. Çocuklara kırtasiye malzemesi hediye ettik. Çocukların mutluluğu görülmeye değerdi. Her ne kadar meşakkatli bir yolculuk yapmış olsak da günün sonunda çocukların gülüşünü görmek yine tüm yorgunluğumuzu aldı."

Filipinler'deki ramazan yardımlarına katılan Genç WEFA üyesi Kemal Beytekin ise "Buradaki Müslüman kardeşlerimizin gerçekten yardıma ihtiyacı var. İnsanların hikayelerini dinledikçe bizler de hüzünlendik. Zekat ve kumanya dağıtımlarımız öncesinde ellerini açıp, kendilerine bu yardımları gönderenlere hep dualar ettiler. Bu ziyaretimizde yetimlerimizin gülüşü bizim en büyük motivasyon kaynağımız oldu. Ramazan ayı öncesi Moro Müslümanlarını sevindirmiş olmanın ve Avrupalı hayırseverlerin bağışlarını yerine ulaştırmış olmanın huzurunu yaşıyoruz şimdi." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Filipinler Manila Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title