Haberler

Veli Ağbaba: "Akp Aslında Çarkçı Bir Parti. 'Ey İsveç' Diyen de Siz, İsveç'in NATO Üyeliğini Meclis'e Getiren de Siz"

Güncelleme:

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba TBMM Genel Kurulu’nda, İsveç’in NATO üyeliğiyle ilgili protokolün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TBMM’ye gönderilmesini eleştirerek, “İsveç'in NATO'ya katılım protokolü Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Meclis’e gönderildi. Belki AKP bunu yüzüncü kez yapıyor. AKP, aslında bir isim takmak gerekirse ‘çarkçı bir parti’, her konuda çark yapıyor. Düne kadar yüce kitabımız Kur’an-Kerim’i yaktığı için ‘ey İsveç’ deyip meydan okuyan siz, İsveç’in NATO’ya üyeliğinin protokolünü Meclis’e gönderen yine siz. Yarın burada, İsveç’e meydan okuyanlar hep beraber reisin emriyle el kaldıracaklar. Acaba o gün Kur’an-ı yaktığı için kınayanlar ne diyecek bilmiyorum” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba TBMM Genel Kurulu'nda, İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili protokolün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TBMM'ye gönderilmesini eleştirerek, " İsveç'in NATO'ya katılım protokolü Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Meclis'e gönderildi. Belki AKP bunu yüzüncü kez yapıyor. AKP, aslında bir isim takmak gerekirse 'çarkçı bir parti', her konuda çark yapıyor. Düne kadar yüce kitabımız Kur'an-Kerim'i yaktığı için 'ey İsveç' deyip meydan okuyan siz, İsveç'in NATO'ya üyeliğinin protokolünü Meclis'e gönderen yine siz. Yarın burada, İsveç'e meydan okuyanlar hep beraber reisin emriyle el kaldıracaklar. Acaba o gün Kur'an-ı yaktığı için kınayanlar ne diyecek bilmiyorum" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda dün yaptığı konuşmada İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili protokolün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görüşülmek üzere TBMM'ye gönderilmesi, çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiyenin verilmemesi ve cumhurbaşkanının maaşında yapılacak artışlarla ilgili eleştirilerde bulundu.

Ağbaba TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

" İsveç'in NATO'ya katılım protokolü Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Meclise gönderildi. Bu bizim şaşabileceğimiz bir durum mu? Asla şaşabileceğimiz bir durum değil, belki AKP bunu yüzüncü kez yapıyor. AKP aslında bir isim takmak gerekirse 'çarkçı bir parti', her konuda çark yapıyor. Düne kadar yüce kitabımız Kur'an-Kerim'i yaktığı için 'ey İsveç' deyip meydan okuyan siz, İsveç'in NATO'ya üyeliğinin protokolünü Meclis'e gönderen yine siz. Yarın burada, İsveç'e meydan okuyanlar hep beraber reisin emriyle el kaldıracaklar. Acaba o gün Kur'an-ı yaktığı için kınayanlar ne diyecek bilmiyorum.

"SAYIN BAHÇELİ NE DİYORDU? 'KANDİL NE İSE STOCKHOLM O, İSVEÇ O.' NE OLDU?"

Bir lafım da MHP grubuna. Sayın Bahçeli ne diyordu? 'Kandil ne ise Stockholm o, İsveç o'. Ne oldu? Yakında siz de ne yapacaksınız, Cumhur İttifakı'yla beraber İsveç'in NATO'ya alınmasını alkışlayacaksınız. Biz de sizin çarkçılığınızı, bir gün 'siyah' bir gün 'beyaz' demenizi hep beraber alkışlayacağız. Sizin umurunuzda olan kutsal değerler değil. Sizin umurunuzda ne? Maalesef sizin umurunuzda İsrail'e yaptığınız gibi, İsveç'te yaptığınız gibi şey. Dediler ki: '120 teröristi vermeden İsveç'e 'evet' demeyiz'. İsveç ne yaptı? Bir tane verdi, teselli ikramiyesi.

ÇALIŞAN EMEKLİYE KAYIT DIŞI ÇALIŞ DİYORLAR

Sayın Devlet Bahçeli, Allah işini gücünü rast getirsin, 'Bu emeklinin durumu perişan, en az onlara da memurlara verilen kadar seyyanen zam verilmelidir' dedi, dedi ama AK Parti grubu yanlış anladı. Ne yaptı? 5 bin lira veriyor, 5 bin liraya on günlük ev kiralayamıyorsun, insan Allah'tan korkar. Bir de 1 milyon 776 bin kişiye yani çalışan emekliye 5 bin lirayı çok gördüler. Bu emekliler keyfinden dolayı çalışmıyor, bu emekliler evine ekmek götürmek için çalışıyor. Çalışan emeklilere 5 bin lirayı vermediler, diyorlar ki -nasılsa kayıt dışını seviyorsunuz siz, kayıt dışını Allah için seviyorsunuz- çalışan emeklilere "Aman kayıtlı çalışma, kayıt dışı çalış 5 bin lira al." Bu kadar vicdansızlık olmaz, iktidarınız döneminde emekliye yaptığınızı düşman düşmana yapmaz. İktidara geldiğinizde en düşük emekli maaşı 240 TL'ydi, tam 11,5 adet altın ediyordu; şu an 7.500 TL 2,5 altın alabiliyor, 9 çeyrek altın kayıp, bu ne kadar biliyor musunuz? 26 bin TL, o günkü hesaplamayla emekli maaşı da hesaplansa 33 bin 500 lira.

CUMHURBAŞKANI MAAŞINA YÜZDE 81 ZAM YAPILIYOR

Allah var emekliye karşı cimrisiniz, eliniz sıkı, asgari ücretliye karşı eliniz sıkı ama bazı kesimlere karşı eliniz maşallah açık. Örneğin, saraya karşı. Sayın Cumhurbaşkanına yüzde 81 zam yapıyorsunuz ya da saraya araç alıyorsunuz, Gelir İdaresi Başkanlığı'na araç alıyorsunuz, israfta elinize su dökecek hiçbir ülke yok. Almanya'da makam araç sayısı 8 bin, Japonya'da 9 bin, Fransa'da 10 bin ama Almanya bizi kıskanıyor, Türkiye'de 125 bin makam aracı var. Bu fakir fukara siz makam araçlarına binerken açlıktan ölüyor.

"EMEKLİNİN DE ESNAFIN DA DUYGULARIYLA OYNAMAYA DEVAM EDİYORSUNUZ"

Hani seçimden önce söz verdiniz 'Meclis açılır açılmaz küçük esnafımızın prim ödeme gün sayısını 7200'e indireceğiz' dediniz. 'Meclis açılır açılmaz emekliye ikramiye vereceğiz, zam vereceğiz' dediniz. Olmadı. Ne oldu peki? Seçimin üzerinden altı ay geçti. Seçim meydanlarına bir söz verdiniz, küçük esnafın duygularıyla oynadınız, küçük esnafa '7200'ü getirin, prim gün sayısını hemen geçireceğiz' dediniz. Seçimin üzerinden altı ay geçti. Sayın Grup Başkanvekilim, müsaade ederseniz bir şey söylemek istiyorum grup adına, altı ay geçti, vallahi getirin 7200'ü altı dakikada geçirmesek namerdiz, altı dakikada o 7200'ü geçireceğiz. Ama siz her zamanki gibi emeklinin de esnafın da duygularıyla oynamaya devam ediyorsunuz.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Tbmm Genel Kurulu Milletvekili Veli Ağbaba Malatya İsveç Nato Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title