Haberler

Van Gölü'ne atık tutucu sistemi ile çöp ulaşımı engelleniyor

Güncelleme:

Van Gölü'nde kirliliğe neden olan etkenlerin ortadan kaldırılması ve gelecek nesillere daha temiz bırakılması amacıyla, Van'da kullanılmaya başlanan atık tutucu sistem sayesinde çöplerin göle ulaşması engelleniyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından tasarlanan sistemle evsel atıklar, plastik petler, şişe, poşet, metal parçaları, sigara izmariti, maske ve eldiven gibi atıkların göle taşınması önleniyor.

Van'da kullanılmaya başlanan "atık tutucu sistem" sayesinde, çöplerin Van Gölü'ne ulaşmasının önüne geçiliyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Van Gölü'nde kirliliğe neden olan etkenlerin ortadan kaldırılması ve gelecek nesillere daha temiz bırakılması amacıyla çalışmalar yürütülüyor.

Bu kapsamda, derelerde biriken çöplerin göle ulaşmasının engellenmesi için çalışma başlatan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kentten geçerek Van Gölü'ne ulaşan Akköprü ve Kurubaş dereleri için tasarlanan atık tutucu sistemi, kullanmaya başladı.

Atık tutucu sistemle evsel atıklar, plastik petler, şişe, poşet, metal parçaları, sigara izmariti, maske ve eldiven gibi atıkların göle taşınmasının engellenmesi amaçlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Van Gölü Plastik Van Çevre Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title