Haberler

Üniversite Öğrencisi Çakıroğlu'nun Öldürülmesi Davası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Adliyeden, polislerden ve adileye önüne gelen Ülkü Ocakları üyeleri Üniversite öğrencisi Çakıroğlu'nun öldürülmesi davası- EÜ'de Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan öğrencilerin kavgasıyla ilgili 1'i tutuklu 32 sanığın yargılanmasına devam edildi- Geçen celse salonda yaşanan tartışmalar ve fotoğraf çekilmesinden dolayı duruşma, mahkeme heyetince basına ve izleyiciye kapatıldı Ege Üniversitesinde (EÜ) Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan öğrenci kavgasına ilişkin 1'i tutuklu 32 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Adliyeden, polislerden ve adileye önüne gelen Ülkü Ocakları üyeleri Üniversite öğrencisi Çakıroğlu'nun öldürülmesi davası- EÜ'de Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan öğrencilerin kavgasıyla ilgili 1'i tutuklu 32 sanığın yargılanmasına devam edildi- Geçen celse salonda yaşanan tartışmalar ve fotoğraf çekilmesinden dolayı duruşma, mahkeme heyetince basına ve izleyiciye kapatıldı Ege Üniversitesinde (EÜ) Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan öğrenci kavgasına ilişkin 1'i tutuklu 32 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, ilk celse salonda yaşanan tartışmalar ve fotoğraf çekilmesinden dolayı duruşmanın basına ve izleyiciye kapatılmasına karar verdi. Heyet, sanık ve tarafların avukatları haricinde Çakıroğlu'nun anne ve babası ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz ve MHP İl Başkanı Necat Karataş'ın aralarında bulunduğu 33 kişinin duruşma salonuna alınmasına izin verdi. Sanık avukatlarının itirazı üzerine Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz ile MHP İl Başkanı Karataş, salondan çıkarıldı. SEGBİS ile kayıt altına alınan ve tutuklu sanık Nurullah S'nin katıldığı duruşmada, kimlik kontrolünün ardından davanın görülmesine başlandı. Öte yandan, polis, duruşma öncesi ve sırasında adliyenin çevresinde çevik kuvvet ekipleri ve TOMA'larla önlem aldı.İzmir dışından adliyeye otobüslerle gelen bir grup, "Vatan canım feda sana", "Alparslan Türkeş"n askerleriyiz", "Rektör istifa" sloganları attı. Duruşmayı izlemek isteyen grup, izin verilmemesi nedeniyle polisle kısa süreli sözlü tartışma yaşadı.- OlayEÜ'de, 20 Şubat 2015'de öğrenciler arasında çıkan kavgada Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S. tutuklanmış, 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, hazırladığı iddianamede sanık Nurullah S. hakkında "kasten adam öldürmek", "örgüt adına suç işlemek", "örgüt üyeliği" ve "yaralama" suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz 27 sanık hakkında ise "suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek", "yaralama" suçlarından 5 ila 48 yıl arasında değişen hapis cezası talep etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ahmet Kenan Tanrıkulu İzmir Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title