Haberler

Üniversite Hayalini Yıkan Yanlış İddiası

*Kılınçarslan 380 puan beklerken 351 puan aldı.

*şile'de 18 yaşındaki Birsu Kılınçarslan'ın okul tarafından diploma notu yerine diploma sırası ÖSYM'ye bildirildiği iddia edildi

*Kılınçarslan 380 puan beklerken 351 puan aldı.

Nurcan KIRCALI-İSTANBUL DHA

Şile'de 18 yaşındaki Birsu Kılınçarslan Özdemir Sabancı Emirgan Lisesini bitirdikten sonra LYS'ye girdi. Sınav sonuçları açıklandığında Kılınçarslan Türkçe/Sosyal 2 sınavında 351 puan aldı. Beklediği puanın çok altında bir puan alan Kılınçarslan dershaneden aldığı telefonda öğrendiği acı gerçekle yıkıldı. İddiaya göre Kılınçarslan'ın 80.83 olan diploma notu yanlışlıkla 28.56 olarak işlenmişti.

Kılınçaraslan "Ben hakkımı arıyorum. Benim gibi onlarca öğrenci var. Hatta bizim okuldan bir arkadaşım daha var aynı okuldan iki kişi okula sorduğumuzda evet yanlışlık var. Yapacak bir şey yok dediler. Bir yıl sonraya hazırlanmam gerektiğini söylediler. Peki hak edilen bir sonuç elden alınırsa benim bir yılımın hakkını kim verecek bunu merak ediyorum. ÖSYM yapılacak bir şey yok. Sistemi kapattık diyerek kestirip attı. Cumhurbaşkanlığı makamına kadar mağduriyetimi bildireceğim. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı dahil ilgililer hakkında yargıya müracaat edeceğim"diye konuştu. Anne Sibel Kılınçarslan ise "Bu beklediği puanının çok altındaydı. Hayal ettiği bölümlere giremiyordu. Daha sonra dershaneden aldığı telefon ile bir hatanın yapıldığını öğrendi. Çünkü diploma notu 80.83 olması gerekirken hata sonucu diploma notu 28.56 olarak işlenmişti. Bu da yaklaşık 40 bin kişinin onu geçmesine neden olmuştu. Hemen okula gittik. Müdür yardımcısı yaptığında hatayı fark etti. Diploma notu olarak diploma sıra numarası girilmiş ve bu puan ÖSYM'ye bildirilmişti. Okul yönetimi, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne konuyu taşıdı. Ancak çözüm bulunamadı. Çünkü ÖSYM düzeltmelerin 8-21 Haziran arasında yapılacağı, bu tarihten sonraki başvuruların kabul edilemeyeceği bildirmiş. Ankara'ya ÖSYM'ye gittik. Yetkililer bin kadar öğrencide bu sorun olduğunu söylediler. Dava açmamı tavsiye ettiler. Biz de dava açmaya karar verdik. Kızımın diploma notu doğru yazılsaydı İstanbul ve Marmara Üniversiteleri'ne gidebilecekti. Çünkü puanı 380 üzerine çıkıyordu" diye konuştu.

?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özdemir Sabancı Emirgan Şile Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title