Haberler

Uluabat, Baharda Bir Başka Güzel

Güncelleme:

Bursa'nın Merkez Nilüfer İlçesi'ne bağlı Uluabat Gölü kıyısındaki Gölyazı Mahallesi'nde, bahar aylarıyla birlikte ziyaretçi sayısı arttı.

Mahallede erkekler balık avlarken, kadınlar misafirlere Uluabat Gölü turu yaptırıyor. 'Apolyont' olarak da adlandırılan Bursa'ya 34 kilometre uzaklıkta 13 bin 500 hektarlık alana sahip koruma altındaki Uluabat Gölü kıyısındaki Bursa'nın tarihi köylerinden olan ve daha sonra mahalle statüsüne alınan Gölyazı, hem göçmen kuşların hem de doğayla buluşmak isteyen vatandaşların akınına uğradı.

Yurtdışı ve yurtiçinden çok sayıda turistin geldiği Gölyazı'da erkekler balık avlarken, kadınlar da mahalleye gelen ziyaretçilere göl turu yaptırıyor. Yaklaşık yarım saat süren turun ardından kıyıya gelen vatandaşlar Gölyazı'nın tarihi mekanlarını geziyor. Mahallede kurulan pazar sayesinde gelen günübirlikçi ziyaretçiler köy yemeklerinden yiyerek günü tamamlıyor.

55 YAŞINDAKİ KAYIKÇI KADIN

Uluabat Gölü'nün görünmeyen yerlerini kayıkla ziyaretçilere gezdiren 55 yaşındaki Ayşe Cihan önceki yıllarda balık avladığını, ancak bahar ayının gelmesiyle ziyaretçileri kayıkla gezdirdiğini söyledi. Vatandaşların kayık turundan çok memnun kaldıklarını kaydeden Ayşe Cihan, "Kayıkla Uluabat'ın muhteşem güzelliklerini misafirlerimize tanıtıyoruz. Bir tur yarım saat sürüyor ve 20 lira ücret alıyoruz" dedi.

20 KİLOLUK BALIKLAR

Gölyazı Mahallesine gelen ziyaretçiler bir yandan Uluabat Gölü'nde tur yapmanın tadını çıkarırken, diğer yandan gölde tutulan balıklardan da satın alabiliyor. Gölde avlanan balıkların ağırlığı 5 ile 20 kilo arasında değişiyor. Gölde tutulan balıklara rağbetin yoğun olduğunu belirten balıkçı Recep Akman, balık fiyatlarının gününe göre değiştiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uluabat Gölü Gölyazı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title