Haberler

UDEP Projesi İmzalandı

Güncelleme:

Burdur, Bilecik, Çankırı, Kilis, Mardin, Rize ve Van'da gerçekleştirilecek proje ile özürlülerin toplumsal yaşama tam ve eşit katılımı hedefleniyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Özürlülerin toplumsal yaşama tam ve eşit katılımı için büyük önem arz eden Ulaşılabilirliğin hayata geçirilmesi ve yapılı çevrenin engelsiz hale getirilmesine yönelik hazırlanmış olan 2011 Yılı Ulaşılabilirlik Destek Projesi (UDEP) imza töreni Ankara'da yapıldı.

. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Projeyi Burdur adına Vali Nurettin Yılmaz ve Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya imzaladı. Ankara Dedeman Oteli'nde gerçekleştirilen imza töreninde Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Hasan Hami Yıldırım ve Ramazan Kerim Özkan'da hazır bulundu.

Projenin uygulanacağı 7 ilden birisinin de Burdur olduğunu belirten Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya "Proje bdeli 1 Milyon 250 bin Tl bunun % 80'i Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından % 20'si ise Belediyemiz kaynaklarından karşılanacak. Bu proje ile Atatürk ve Gazi Caddelerinin kaldırımları engelli vatandaşlarımızın rahat bir şekilde kullanabileceği özellikte yapılacak." dedi.

Akkaya Projeyle kentlerde ulaşılabilir hale getirilecek alanlar belirleneceğini belirterek "Bu alanlarda kamu tarafından yoğun kullanılan binalar, sağlık yapıları, eğitim yapıları, ibadethaneler gibi binalar, kaldırımlar, yaya geçitleri, alt ve üst geçitler, toplu taşıma durakları belirlenecek. Buraların ulaşılabilir hale getirilmesine yönelik çalışmaların bilimsel ölçütlere, uygun hale getirilmesi amaçlanıyor." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sebahattin Akkaya Çankırı Bilecik Burdur Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title