Haberler

Türsab Başkanı Ulusoy Türkiye'de Ulaşımın Karayolunda Yoğunlaşmasını Eleştirdi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (Türsab) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Dışında Hiçbir Ülkede Ulaşımın Yüzde 93'ünün Karayolu ile Yapılmadığını Belirterek Ülkenin ve Ülke İnsanının 'Kaşınmaya Değil Okşanmaya İhtiyacı Olduğunu' Söyledi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye dışında hiçbir ülkede ulaşımın yüzde 93'ünün karayolu ile yapılmadığını belirterek ülkenin ve ülke insanının ''Kaşınmaya değil okşanmaya ihtiyacı olduğunu'' söyledi.

Başaran Ulusoy, başkanlığını yaptığı TÜRSAB'ın Kastamonu'da organize ettiği ve 'Batı Karadeniz'de Kültür Turizmi' başlığı altında bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Kültür Turizmi Sempozyumu'na katıldı. Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyumda Batı Karadeniz'de turizmin geliştirilebilmesi için nelerin yapılabileceği konuşuldu.

Sempozyumun açılışında konuşan TÜRSAB Başkanı Ulusoy, konuşmasında turizm üzerinde etkili olan unsurların üzerinde durdu. Türkiye'de karayolu ulaşımı düşürülmediği taktirde Anadolu'nun unutulacağını vurgulayan Başkan Ulusoy, "Türkiye'de raylı sistem yeterli değil. Havayolu taşımacılığı hükümetin yaptığı kolaylıklar neticesinde yüzde 3'den yüzde 4 buçuk 5'e çıkmış. Ancak bu yeterli değil. Türkiye'de karayolu ulaşımı yüzde 70'e düşmediği zaman siz Anadolu'yu unutursunuz. Anadolu unutulacak bir şey değil.

Anadolu insanının sevgisini hiçbir yerde bulamazsınız. Anadolu insanının cefakarlığını hiçbir yerde bulamazsınız" dedi.

Turizmin geliştirilmesinde çevrenin önemine değinen Başaran Ulusoy, "Doğayı, çevreyi ve yaban hayatını tahrip eden bir anlayış ile iç turizmi belki ayakta tutarsınız. Ancak bu anlayış ile yurt dışından gelen turistleri mümkün değil tutamazsınız" diye konuştu.

21'inci yüzyılın çevre odaklı olduğunu ifade eden Ulusoy, "20'inci yüzyıl insan odaklı bir yıldır. Felaketlerin, savaşların, kavga ve terörün başladığı yıllar 20'inci yüzyıl içindedir. 21'inci yüzyıl çevre odaklıdır. Çevreye ve doğaya sahip çıkmayan turizmde gelişemez. Belki Kastamonulular 'Bizde tabiat güzelliğimiz çok' diyebilirler. Ama bu sermayeye sahip çıkın. Kastamonu'nun doğal güzelliğini hiçbir yerde bulmak mümkün değil" şeklinde konuştu.

İç turizmin büyük sahillerde ve otellerde yapılmasının Anadolu'yu unutulmuş bir hale soktuğunun altını çizen Ulusoy, Anadolu'yu yeni baştan canlandırmaya çalıştıklarını söyledi. Turizmde Anadolu'nun canlandırılmasında halka büyük görev düştüğünü kaydeden TÜRSAB Başkanı, halkın öncelikle giyim, konuşma ve kültür yönünden turizme alışması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'yi Türkiye yapanın halk arasındaki birliktelik olduğunu söyleyen Ulusoy, "Bizim ülkemizin ve ülke insanımızın kaşınmaya değil okşanmaya ihtiyacı var. Bu ülke okşanacak bir ülke. Siyasetçisiyle, idarecisiyle, sivil toplum örgütleriyle, basınıyla, sendikasıyla halkıyla bütünleşen ve okşanmaya ihtiyacımız olduğu günleri yaşıyoruz. Bizi dışarıda kaşıyacak olanların kendi tırnakları zarar görür. Biz sırtımızdaki yaraları çok çabuk atlatırız" dedi.

Kültür Turizmi Sempozyumu'na Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, Sinop Valisi Zeki Şanal, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Musa Sıvacıoğu ve Hasan Altan, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak ile çok sayıda vatandaş katıldı.

(SÖ-BÖ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title