Haberler

Türkiye ve Bulgaristan'dan Bisiklet Turizmi İçin Ortak Proje

Avrupa Birliği'nin milyonlarca euro kaynak ayırdığı bisiklet yolları ağına Türkiye ve Bulgaristan, ortaklaşa bir sınır ötesi projesine imza atarak destek oldu.

Avrupa Birliği'nin milyonlarca euro kaynak ayırdığı bisiklet yolları ağına Türkiye ve Bulgaristan, ortaklaşa bir sınır ötesi projesine imza atarak destek oldu.

Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı ikinci teklif çağrısı kapsamında Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) ile Elhovo İş Merkezi arasında imzalanan "Istranca ve Sakar'da Aktif Turizm" isimli projenin startı verildi. Proje için Edirne'de oluşturulan ofiste dün bir buluşma gerçekleştirildi. Proje ortaklarının yanı sıra Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan'ın da katıldığı toplantıda projenin hedefleri anlatıldı. Tanıtım etkinliğinde konuşan Özkan, EDOSK'un aktif ve genç gönüllülerden oluşan başarılı bir dernek olmasının Edirne'ye çok şeyler kattığını belirterek, projenin başarılı olması ve bölgeye sınır ötesi değer katması dileğinde bulundu.

Proje Koordinatörü Hilal Canan ise, projenin bir yıl süreceğini belirtti. Proje sayesinde Avrupa'dan Asya'ya açılan Bulgaristan-Türkiye ülkeleri sınırındaki en önemli karayollarından biri olan Edirne ile Yambol arasında aktif bisiklet turizmini canlandırmayı amaçladıklarını ifade eden Canan, "Aktif bisiklet turizmi ve Bulgaristan-Türkiye sınırlar arası bölgenin tanıtılmasıyla potansiyel turizmin aktif hale getirilmesi, gerçekleştirilecek aktivitelerle bölgeye daha çok turist çekilmesi ve tur operatörlerinin de çoğalarak bölgedeki insanların hareketliliğinin artırılmasına çalışılacaktır. Projede temel olarak bisiklet güzergahlarının tanıtımı kılavuz ve haritanın geliştirilmesi, forum ve konferans, toplantılar düzenlenmesi, bisikletli turizm rehberi yetiştirilmesi, partnerlerin bisiklet turizmi tanıtımı ve kapasite geliştirilmesi, sınırlar arası bisiklet turu organizasyonu gibi ve ekipman alımına yönelik etkinlikler bulunmaktadır" dedi.

Toplam 144 bin 626 euro bütçesi olan projenin koordinatörlüğünü Hilal Canan, asistanlığını Koray Cantez, muhasebeciliğini Ergun Gözet ve danışmanlığını ise Bülent Bacıoğlu yürütüyor. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ayhan Özkan Bulgaristan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title