Haberler

Türkiye ile İsviçre arasında siyasi istişareler gerçekleştirildi

Güncelleme:

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ve İsviçre Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Büyükelçi Alexandre Fasel başkanlığında, Türkiye ile İsviçre arasındaki siyasi istişareler Ankara'da gerçekleştirildi. İstişarelerde ikili ilişkiler, terörle mücadele, düzensiz göç ve bölgesel konular ele alındı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ve İsviçre Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Büyükelçi Alexandre Fasel başkanlığında, Türkiye ile İsviçre arasındaki siyasi istişareler Ankara'da gerçekleştirildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgide, Bozay ve Fasel başkanlığında, başkentte Türkiye-İsviçre siyasi istişarelerinin yapıldığı kaydedildi.

Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) geçici üyeliği görevini sürdüren İsviçre ile gerçekleştirilen istişarelerde, İsviçre'yle ikili ilişkiler ve işbirliğini geliştirme olanaklarının kapsamlı şekilde ele alındığını aktaran kaynaklar, terörle mücadele ve düzensiz göç konularının gündeme geldiği bilgisini paylaştı.

Kaynaklar, istişarelerde İsviçre Türk toplumunu ilgilendiren konuların da görüşüldüğünü belirtti.

İstişarelerde, İsviçre'nin ev sahipliğinde haziranda düzenlenmesi öngörülen Ukrayna Barış Zirvesi'nin yanı sıra Türkiye'nin, Ukrayna-Rusya ihtilafı bağlamında bölgenin ve Avrupa'nın güvenliği için üstlendiği aktif rolün görüşüldüğünü vurgulayan kaynaklar, Orta Doğu, Kafkasya ve Balkanlar başta olmak üzere güncel bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulduğunu vurguladı.

Diplomatik kaynaklar, "İstişareler, ülkelerimizin AB ile münasebetleri, Avrupa Konseyi, BM ve uluslararası adaylıklarımız gibi çok taraflı konuların ele alınmasına da imkan tanımıştır." ifadelerini kullandı.

İsviçre ile ikili ilişkiler

"İlişkilerimizin köklü bir geçmişe dayandığı İsviçre'yle siyasi diyaloğumuzu karşılıklı yarar temelinde daha ileriye taşımak istiyoruz." diyen kaynaklar, üst düzeyli temasların, işbirliğinin güçlenmesine ve karşılıklı anlayışa katkı sağladığını belirtti.

Kaynaklar, İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis'in 1-2 Mart'ta Antalya Diplomasi Forumu vesilesiyle Türkiye'yi ziyaret ettiğine işaret ederek, Cassis'in "Avrupa Güvenlik Mimarisinin Geleceği" panelinde konuştuğunu ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Antalya'da ikili görüşme gerçekleştirdiğini anımsattı.

İsviçre ile ticari ve ekonomik işbirliğinin, ikili münasebetlerin öncelikli boyutunu teşkil ettiğine dikkati çeken diplomatik kaynaklar, "2023 yılında toplam ticaret hacmimiz 22 milyar dolara ulaşmıştır. Bu alandaki mevcut potansiyelden ve karşılıklı yatırımlardan daha fazla istifade etmek istiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Kaynaklar 2023'te yaklaşık 400 bin İsviçrelinin Türkiye'yi ziyaret etmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, gelecek dönemde daha fazla İsviçreli vatandaşı Türkiye'de misafir etmek istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Mehmet Kemal Bozay İsviçre Türkiye Ankara Avrupa Birliği Diplomasi Dış Politika Uluslararası İlişkiler Politika Ekonomi Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title