Haberler

Türkiye'deki Üniversitelerin Yüzde 44,3'ü Dumansız Hava Sahası İlan Edildi

Güncelleme:

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) yaptığı araştırmaya göre Türkiye'deki üniversitelerin yüzde 44,3'ü açık alanlarını 'dumansız hava sahası' olarak ilan etti. Üniversiteler, tütün ürünlerinin kullanımını önlemek ve pasif içiciliği engellemek için çeşitli uygulamalar yürütüyor.

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), "Üniversiteler hem tütün ürünlerinin kullanımının hem tütün kullanımına özendirmenin hem de pasif içiciliğin önlenmesine yönelik örnek uygulamalar yürütüyor. YÖK'ün üniversitelerin çalışmalarına ilişkin verilerden yaptığı araştırma, bu konuda önemli mesafe alındığını ortaya koydu. Buna göre Türkiye'deki üniversitelerden 78'i devlet, 52'si vakıf toplam 130'unun yerleşkelerindeki açık alanların yüzde 44,3'ünü 'dumansız hava sahası' olarak ilan edildi" açıklamasını yaptı.

YÖK, üniversite yerleşkelerindeki dumansız hava sahalarına ilişkin yaptığı araştırmayla ilgili açıklama yaptı. Araştırmaya göre üniversite kampüslerindeki açık alanlarda 'dumansız hava sahası' uygulamasının yaygınlaştığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TÜRKİYE'DEKİ ÜNİVERSİTELERDEN 130'UNUN AÇIK ALANLARININ YÜZDE 44,3'Ü 'DUMANSIZ HAVA SAHASI' İLAN EDİLDİ"

"Üniversiteler hem tütün ürünlerinin kullanımının hem tütün kullanımına özendirmenin hem de pasif içiciliğin önlenmesine yönelik örnek uygulamalar yürütüyor. YÖK'ün üniversitelerin çalışmalarına ilişkin verilerden yaptığı araştırma, bu konuda önemli mesafe alındığını ortaya koydu. Buna göre Türkiye'deki üniversitelerden 78'i devlet, 52'si vakıf toplam 130'unun yerleşkelerindeki açık alanların yüzde 44,3'ünü 'dumansız hava sahası' olarak ilan edildi. Üniversiteler, 'dumansız kampüs', 'tütünsüz üniversite', 'dumansız üniversite' gibi tanımlamalarla senatoları tarafından belirlenen usul ve esasları; internet sitelerinden, sosyal medyadan ve kampüslerde farklı noktalara yerleştirilen tabela ve uyarı yazılarıyla paylaşarak sahada sıkı takip yapıyor.

"ÜNİVERSİTELERİN TEK TEK YAPTIKLARI UYGULAMALARIN DIŞINDA, ORTAK İNİSİYATİFLE BELİRLEDİKLERİ KURALLAR DA BULUNUYOR"

Üniversiteler tütün ürünleri kullanımını önleme uygulamalarının yanı sıra bu alışkanlıktan nasıl kurtulunabileceğine ilişkin çözüm önerileri de paylaşıyor. Üniversitelerin kurum olarak tek tek yaptıkları uygulamaların dışında, ortak inisiyatifle belirledikleri kurallar da bulunuyor. Hacettepe, Başkent ve Bilkent üniversitelerinin ortak hazırladıkları 'Tütünsüz Üniversite İçin Adım Adım' başlıklı rehberde de 'tütünsüz üniversite' hedefini benimseyen üniversitelerin izlemesi ve uygulaması gereken çerçeve çiziliyor."

Kaynak: ANKA / Güncel

Türkiye Çevre Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title