Haberler

Türk Yönetmene Büyük Ödül

Güncelleme:

69.'su düzenlenen Venedik Film Festivali'nde Türk Yönetmen Ali Aydın 'Küf' filmi ile 'Geleceğin Aslanı' Ödülünü kazandı.

Venedik Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu.

Ali Aydın, ilk uzun metrajlı filmi 'Küf' ile 'Geleceğin Aslanı' ödülünü aldı. 2 yıl önce Seren Yüce'nin 'Çoğunluk' adlı filmi de aynı ödülü kazanmıştı.

Gecede büyük ödül ise Güney Koreli yönetmen Kim Ki-duk'a gitti.

Kim, sarsıcı filmi 'Pieta' ile en iyi film dalında 'Altın Aslan' ödülünün sahibi oldu.

'Pieta' filminde ailesi bulunmadığı için kaybedecek bir şeyi de olmayan ve mafya adına haraç toplayan acımasız bir adamın davranışlarında, hayatına annesi olduğunu iddia eden bir kadının girmesiyle yaşanan değişim anlatılıyor.

GÜMÜŞ ASLAN 'USTA'YA

Festivalde en iyi yönetmen ödülü olan 'Gümüş Aslan'ı ise Paul Thomas Anderson, Scientology tarikatının kurucusu L. Ron Hubbard'dan esinlendiği, 'The Master (Usta)' filmiyle kazandı.

EN İYİ OYUNCU, PHOENİX

Ayrıca 'The Master' filminin oyuncuları Joaquin Phoenix ve Philip Seymour Hoffman da en iyi aktör dalında ödülü paylaştı.

En iyi aktris dalında ise ödüle İsrailli oyucu Hadas Yaron, 'Fill the Void' rolüyle layık görüldü.

KÜF

Ali Aydın'ın ilk uzun metraj filmi Küf'te 18 yıldır kayıp olan oğlunu arayan, demiryollarında yol bekçisi olan Basri'nin, toplum tarafından yalnızlaştırılmasını ve vicdanın insanı ummadığı bir anda nasıl çepeçevre sarabileceği anlatılıyor. Küf'ün başrollerinde Ercan Kesal, Muhammet Uzuner ve Tansu Biçer yer alıyor.

Kaynak: Güncel

Ali Aydın Venedik Gümüş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title