Haberler

Türk Büro-Sen: 40 Bin 4/c'li Aile Yardımından Yararlanamıyor

Fahrettin Yokuş, Kamu Çalışanlarının Tamamının ve Sözleşmeli Personelin Yararlanabildiği Aile Yardımından, 40 Bine Yakın 4/c'li Çalışanın Yararlanamadığını Savundu.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, yılın 11 ayı çalıştırılıp, bir ayı işsiz bırakılan; "kölelik ücretine" mahkum edilen 4/C'li çalışanların kendileri gibi bu kez ailelerini de yok sayıldığını iddia ederek, kamu çalışanlarının tamamının ve sözleşmeli personelin yararlanabildiği aile yardımından, 40 bine yakın 4/C'li çalışanın yararlanamadığını savundu Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, yılın 11 ayı çalıştırılıp, bir ayı işsiz bırakılan; "kölelik ücretine" mahkum edilen 4/C'li çalışanların kendileri gibi bu kez ailelerini de yok sayıldığını iddia ederek, kamu çalışanlarının tamamının ve sözleşmeli personelin yararlanabildiği aile yardımından, 40 bine yakın 4/C'li çalışanın yararlanamadığını savundu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin Torba Yasa olarak adlandırılan 6111 sayılı yasanın118/ ek 8. maddesi; "Ayın veya haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışan sözleşmeli personel hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatları ile döner sermaye işletmelerinde sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilenlerden aile yardımı ödeneğinden veya başka bir ad altında da olsa aynı amaçla yapılan herhangi bir ödemeden yararlanamayanlara, Devlet memurlarına verilen aile yardımı ödeneği, herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın aynı usul ve esaslar çerçevesinde ödenir" şeklinde ki hükmü "işine geldiği gibi" yorumlayarak 4/C statüsündeki personelin aile yardımı ödeneği hakkını elinden aldığını iddia etti.

-"HÜKÜMET SEÇİM ÖNCESİ SINIFTA KALDI"-

Kamu çalışanlarının tamamının ve sözleşmeli personelin yararlanabildiği aile yardımından, 40bine 000 yakın 4/C'li çalışanın yararlanamadığını belirten Yokuş, "Yapılan bu adaletsiz uygulama, Anayasa'nın eşitlik ilkesini de açıkça ihlal etmiştir, sosyal devlet ilkesi ile ön plana çıktığını iddia eden fakir-fukuranın yanında olduğunu her fırsatta beyan eden hükümet, kamu çalışanlarına her zaman yaptığı gibi bu ayrımcılıkla da seçim öncesi sınıfta kalmıştır" dedi. Yokuş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özelleştirmeler neticesinde iş yerleri kapanan daha sonra havuza doldurularak, 4/C'li kölelik istihdamına mahkum edilen binlerce çalışanın suçu nedir? Bu çalışanların ailelerini yok saymak, hangi vicdana sığmaktadır? Görünen o dur ki; 4/C'li personel gibi, ailelerinin de hükümetin gözünde bir değeri ve itibarı yoktur."

-"YARGI KARARLARI, BU ADALETSİZ TUTUMA DUR DİYECEKTİR"-

Yasal, anayasal ve uluslararası sözleşmelerde belirtilen gerekçelerle 6111 sayılı yasanın 118/ek-8 maddesi ile düzenlenen aile yardımı ödeneğinden 657 sayılı yasanın 4/C maddesi kapsamındaki personelinde yararlandırılması hususunda, konfederasyonları tarafından Maliye Bakanlığı'na yazılan yazıya ve sendikalarının girişimlerine adeta kulak tıkandığını ifade eden Yokuş, Ancak, "ben yaptım oldu" mantığıyla hareket eden bu düşünce sisteminin, yargı kararları sonrası iflasa uğrayacağını iddia etti. Eğer 4/C'lilerin bu hakkı tanınmazsa, ülkenin dört bir yanında hukuki mücadeleler başlatılacağını sözlerine ekleyen Yokuş, "Geçim sıkıntı ile boğuşan ve aldığı ücret ile hayatını zor idame ettiren 4/C'li personele ayrımcılık yapılarak aile yardımı verilmemesi, kamu düzenindeki adalet tesisini sarsan ve sosyal devlet ilkesi ile bağdaşmayan bir uygulamadır. Devlet, çalışanları arasında ayrımcılık yapamaz. Sendikamız, 4/C'li personeli bu mağduriyetinde de yalnız bırakmayarak, her türlü mücadelesini hukuki zeminde sürdürmeye devam edecektir" şeklinde devam etti. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title