Haberler

Turgutlu TSO'dan Soma'ya Destek

Güncelleme:

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasının meclis toplantısında, Soma'daki vatandaşlara 10 bin lira yardım gönderilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TUTSO) mayıs ayı olağan meclis toplantısında Soma'daki vatandaşlara 10 bin lira yardım gönderilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis Başkanı Yavuz Semizler'in başkanlık ettiği TUTSO Meclis Salonu'ndaki toplantıda 2014 yılı Nisan ayı meclis tutanağı ve mizan cetvelinin tasdiki okunarak oylandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Semizler, şunları belirtti:

"Soma ilçemizde bulunan bir kömür ocağında meydana gelen facia nedeni ile yaşadığımız acıyı tarif etmek çok güç. Bu felaket herkesin yüreğine ateş düşürdü. ?Yüksek rakamlara ulaşan can kayıplarımız ve yaralananlar ülkemizi çok derin bir üzüntüye boğdu. Soma'daki işçilerimiz ve ailelerinin yaşadığı büyük acıyı en derin hislerimizle paylaşıyoruz. Bu noktada söylenecek sözler tükeniyor. Hiçbir şey bir insan canından daha değerli değil. Bütün önceliğimiz bu. Ancak meydana gelen patlama ve sonrasında ortaya çıkan tablo yürek dağlayıcı. Türk iş dünyası adına hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine sabır ve metanet diliyorum.

TOBB Soma'daki ailelerimize yardım amacı ile yaralarını bir nebze olsun sarmak için bir yardım kampanyası başlattı. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu kampanyaya iştirak etmek istiyoruz. Yönetim Kurulumuz bu hususta 10 bin lira yardım göndermek istiyor, görüş ve onaylarınıza sunuyoruz."

Oda Başkanı Faruk Aydın da Soma'daki maden faciası nedeniyle tüm ülke olarak yas ve acıya boğulduklarını anlatarak, "301 kardeşimiz bu kazada şehit oldu, birçok yaralı kardeşimiz var. Allahtan vefat eden merhumlara rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyor, yaralı kardeşlerimizin bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz. Bu kaza bize bir kez daha gösterdi ki İş sağlığı ve iş güvenliği kanunları ihmal edilemez" dedi.

Kazanın olduğu gün TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Soma'ya gidip incelemelerde bulunduklarını ve Soma TSO'yu ziyaret ettiklerini dile getiren Aydın, şunları söyledi:

"Üzüntüyü, kederi ve yaşananları, onlarla paylaştık. Bu tür elim faciaların ülkemizde tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz. Değerli üyeler TOBB tarafından yaraların bir nebze olsun sarılması için Soma'da bir yardım kampanyası başlatıldı. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak kampanyaya destek vereceğiz. Tüm üyelerimizin de kampanyaya destek vermesini ve acılı ailelerimizin yaralarının bir nebze olsun sarılmasını temenni ediyoruz."

Aydın, maden faciasının yaşandığı Soma ilçesine yardım amaçlı düzenlenen kampanyaya 10 bin lira ile katılım sağlanması için meclise dilekçeyle önerge sundu. Gündeme alınana önerge meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi. - Manisa

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Aydın Turgutlu Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
title