Haberler

TSK 4. Malzeme Yerlileştirme Sergisi Gaziantep'te Açıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) koordinatörlüğünde, Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO) destekleriyle düzenlenen '4.TSK Malzeme Yerlileştirme Sergisi' kapılarını açtı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) koordinatörlüğünde, Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO) destekleriyle düzenlenen '4. TSK Malzeme Yerlileştirme Sergisi' kapılarını açtı.

Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) açılan sergiye; Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı katıldı. Savunma sanayinde yurt dışı kaynak kullanımını azaltmak amacıyla düzenlenen sergide; talaşlı imalat, dövme, döküm gibi üretim yöntemleriyle üretilen malzemeler, bağlantı elemanları, lastik, plastik malzemeler, tekstil malzemeleri, filtreler, elektronik ve kimyasal malzemeler gibi çok farklı ürün gruplarına ait yaklaşık 3 bin 500 çeşit ürün yer aldı. Sergi vesilesiyle sanayicilerin savunma sanayisine yatarım yapmaları amaçlanıyor.

Sergiyi beğeniyle dolaşan Vali Vekili Mevlüt Kurban, TSK'nın savunma sanayisine yatırım yapılması için doğru adrese geldiğini söyledi. Kurban, Gaziantep sanayisine fırsat verilmesi halinde savunma alanında önemli yatırımların yapılabileceğine vurgu yaptı. "İnsanı güçlü kılan önemli ölçüde elindeki malzemelerdir" diyen Kurban, şöyle konuştu:

"Kıbrıs çıkarmasında, malzemenin kendimize ait olmamasının sıkıntısı yaşadık. Cumhuriyeti kurarken, ölüm kalım savaşında bu çok daha fazla yaşandı. Malzeme bakımından, stratejik malzemeler bakımından dışarıya bağımlı olunmasının ne kadar acı olduğunu biliyoruz. TSK'nın bu kampanyasını destekliyoruz. Günümüzde ülkemizdeki cihazı başkasının yönlendirmesi mümkün. Bunun savaş durumunda ne gibi sorunlar yaşatacağını biliyoruz. Dışarıya bağımlılığımızı özellikle bu alanda en asgariye indirmemiz, öyle sanıyorum bağımsızlığımızın da teminatıdır bugün için."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise, serginin Gaziantep'te açılmasından gurur duyduğunu belirtti. Güzelbey,"Komutanlarımız, gönlünüz rahat olsun. Gaziantep'te, işbirliği yapabileceğiniz, ülke ekonomisine katkı sağlayacak yatırımcılar her zaman vardır. Sizin yaptığınız bu sergi sayesinde ülkemiz dışarıya gidecek milyonlarca dövizi ülkede bırakacaktır. Geçmişine sahip çıkan, geleceğe güvenle bakan, el ele vermiş bir şehirde yatırım yapıyorsunuz. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Hava Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver de, bu yılki malzeme yerlileştirme sergisini Gaziantep'te düzenleyerek, TSK'nın ihtiyaçlarıyla Gaziantep sanayisini bir araya getirerek, yerli savunma sanayinin geliştirilmesi çalışmalarına bölgede ivme kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Şanver, şöyle devam etti:

"TSK'nın envanterinde bulunan veya envanterine yeni girecek olan sistemlerin lojistik ihtiyaçlarının karşılanması sırasında milli tedarikçiler bulmayı amaçlıyoruz. Böylece sanayicilerde büyüme ve yurt dışına açılma imkanı bulacaklar" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ise, "Yeni ürünleri yapmak, yeni icatları çıkarmak gerek. Dünyaya servis yapan bir sanayi haline gelmemiz gerekiyor. Biz hazırız,yeter ki imkan verin. Kalıpları siz yaptırın bize kiraya verin. Ben yapamazsam başkasına verin. Böylece Türkiye de kalıp çöplüğüne dönmez" dedi.

Kurtuluş Savaşı'nda hiç bir şeyi olmayan Gaziantep'te boruların tüfeğe dönüştürüldüğünü hatırlatan Konukoğlu, şunları söyledi: "Bize tanınan imkanın karşılığını fersah fersah vermeye hazırız. Gelin bu işlemi buradan başlatalım. Bunu bir seferberlik olarak kabul edelim. Önümüzdeki bürokratik engelleri kaldırın. Biz hazırız, emirlerinizi bekliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Hava Lojistik Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, sergiyi gezen protokol üyelerine sergilenen ürünler hakkında bilgiler verdi.

Serginin açılışına Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Adem Huduti, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Sedat Güldoğan, Emekli Korgeneral Dursun Bak, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ile askeri personeller ve davetliler katıldı. Serginin bir hafta boyunca açık kalacağı bildirildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Gaziantep Kıbrıs Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title