Haberler

Toplu Balık Ölümleri

Bolu'nun Mengen ilçesi Gökçesu beldesinden geçen ve Köprübaşı Barajına akan Gökçesu deresinde binlerce balık telef oldu.

Bolu'nun Mengen ilçesi Gökçesu beldesinden geçen ve Köprübaşı Barajına akan Gökçesu deresinde binlerce balık telef oldu.

Alınan bilgiye göre, Gökçesu deresine balık tutmak için giden amatör olta balıkçıları, derenin üzerinde ve kıyılarında telef olmuş binlerce balıkla karşılaştı. Telef olmuş balıkların fotoğraflarını çeken amatör balıkçılar, durumu yetkililere bildirdi.

Bunun üzerine Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, sudan ve ölen balıklardan incelenmek üzere numune aldı.

Balık ölümlerinin yaşandığı dere balık avına kapatılırken, derenin aktığı güzergahta da büyük ve küçükbaş hayvan otlatılması yasaklandı. Jandarma ekipleri de bölgeyi kontrol altına alındı.

Gökçesu Belediye Başkanı Atilla Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gökçesu deresinde yaşanan balık ölümleriyle ilgili ilgili kurumlara bilgi verildiğini, gerekli araştırmaların yapılacağını, yaşanan olayın doğa katliamı olduğunu, bu tür olayların olmaması gerektiğini ifade etti.

Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş'da balık ölümleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, bölgede yaşanan balık ölümleri konusunda il müdürlüğü görevlileri tarafından inceleme, tespit ve değerlendirme çalışmalarının başladığına değinen Taş, "Haberlerin öğrenilmesini takiben gerekli araştırmalar yapılarak ölümlerinin olduğu bölgenin Gökçesu Beldesi hudutlarından geçen Gökçesu deresi içerisinde olduğu tespit edilmiştir. Aynı gün Mengen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri ve Gökçesu Jandarma Komutanlığı personeli ile beraber balık ölümlerinin olduğu bölgeye gidilmiştir." ifadelerini kullandı.,

Yetkililerin Köprübaşı Baraj Gölünde ticari olarak faaliyet gösteren balıkçılarla görüşerek yetkili oldukları baraj sahasında da ölüm olaylarının kontrol edilmesi talimatının verildiğini belirten Taş, "Baraj gölünde balık ölümlerinin olmadığı bilgisi alınmıştır. Balık ölümlerinin Gökçesu deresinde yaklaşık 2 kilometrelik bir kısmında olduğu gözlemlenmiştir. Balık ölümlerinin suyun akıntısı sebebiyle nehrin çıkış yönünde yoğunlaştığı görülmüştür. Nehir suyunun kötü koktuğu, renginin siyahımsı olduğu görülmüştür. Balıkların ve suyun kokuştuğu, ölü balıklarda çürüme başladığı hususu göz önüne alındığında, balıkların 72 ile 120 saat arasında ölmüş olduğu kanaati oluşmuştur." diye belirtti.

Taş, balık ölümlerinin toplu olması ve belli bölgede yoğunlaşması nedeni ile kaçak avcılıkta kullanılan bazı yöntemlerden şüphe edildiğine ikkat çekerek, "kaçak avcılıkta kireç kullanımından şüphe edilmiştir. Balık ölümlerinin kesin sebebini belirlemek üzere toksikolojik, mikrobiyolojik ve kimyasal yönden araştırılması için balık ve su numunesi alınmıştır. Numuneler ilimizin bağlı olduğu Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsüne gönderilmiştir. Alınan numunelerin sonuçlarından kamuoyu bilgilendirilecektir." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Köprübaşı Gökçesu Mengen Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title