Haberler

TOBB: Gül 72 Milyon İnsanı Kucaklayacak

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Abdullah Gül İçin, 'Şu Anda Cumhurbaşkanı Adayıdır Kendisi. Cumhurbaşkanı Seçildiği Takdirde 72 Milyonu İnsanı Kucaklayacağına İnanıyoruz' Dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Abdullah Gül için, "Şu anda cumhurbaşkanı adayıdır kendisi. Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde 72 milyonu insanı kucaklayacağını ve 72 milyon insanın cumhurbaşkanı olacağına inanıyoruz" dedi.

Romanya Hükümetinin Entegrasyon, İşbirliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Özel Temsilcisi Prens Hsn Radu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret etti.

Basının, Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığını nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine TOBB başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Gül'ün adaylığı hayırlı olsun. Görmüş olduğumuz bir gerçek var. Cumhuriyetin ve demokrasinin bizlere neler kazandırdığını çok açık ve somut olarak görebiliyoruz. 10 cumhurbaşkanına baktığımız zaman bunların içerisinde bir çiftçinin çocuğunun, bir bürokratın çocuğunun, bir öğretmenin çocuğunun cumhurbaşkanlığı makamına gelebileceğini, bir tornacının çocuğunun da cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecine geldiğini gördük. Bu cumhuriyetin ve demokrasinin hangi fırsatları ortaya getirdiğinin çok somut bir göstergesidir" diye konuştu.

Türkiye'nin cumhuriyet ve demokrasi kazanımlarıyla beraber 100 milyar dolar ihracat yapan bir ülke haline geldiğini belirten Hisarcıklıoğlu, cumhuriyet ve demokrasinin Türkiye'yi fırsatlar ülkesi haline getirdiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, herkesin bu değerlere sımsıkı bağlanması gerektiğini vurgulayarak, Gül'ün Türkiye'ye iyi hizmetler verdiğini kaydetti. Hisarcıklıoğlu, "Şu anda cumhurbaşkanı adayıdır kendisi. Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde 72 milyonu insanı kucaklayan ve 72 milyon insanın cumhurbaşkanı olacağına inanıyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Baykal'ın 367 milletvekilinin oylamaya katılmaması durumunda konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerine ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine Hisarcıklıoğlu, bu tartışmada görüş bildirmelerinin mümkün olmadığını belirtti.

EKONOMİ UNUTULDU

Hisarcıklıoğlu, demokrasinin kendi kuralları içinde işlemesi gerektiğinin önemine değinerek, şöyle konuştu:

"Demokrasinin yazılı olan kuralları var. Bu kuralların nasıl yorumlanacağı konusu mahkemenin. Bu konuda yorum getirmem doğru değil. Bir an önce bu işin nihayetlenmesi lazım. Yaklaşık son bir aydır unutmuş olduğumuz ekonomiye dönmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü dünya hızlı değişiyor. Bu hızla değişen dünyaya Türkiye'nin daha hızlı ayak uydurabilmesi lazım. Öte taraftan da bizim 1 aylık süre içerisinde sarf ettiğimiz enerjiyi ekonomiye kazandırmamız lazım."

Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün türbanlı oluşu üzerinden yürütülen tartışmaların olduğna dikkat çekilmesi üzerine Hisarcıklıoğlu, cumhurbaşkanının nasıl seçileceğinin kurallarının yazılı olduğunu ve bu kurallara herkesin uyması gerektiğini söyledi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title