Haberler

Tiran Üniversitesi'nden Ahmet Çalık'a "Fahri Doktora" Payesi

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'a, Tiran Üniversitesi tarafından "Arnavutluk ekonomisine ve halkının refahına yaptığı katkılar" dolayısıyla "fahri doktora" unvanı verildi Ahmet Çalık: "Yıllar önce Arnavutluk'a geldiğim ve şirketlerimizle bu topraklarda yatırım yaptığımız için gurur.

Arnavutluk'taki en büyük yatırımcı gruplardan biri olan Çalık Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'a, Tiran Üniversitesi tarafından "ülke ekonomisine ve halkının refahına yaptığı katkılar" dolayısıyla "fahri doktora" unvanı verildi.

Çalık Holding'ten yapılan açıklamaya göre, Japonya'nın Matsumoto Diş Üniversitesi'nin ardından Arnavutluk'un Tiran Üniversitesi de Ahmet Çalık'a "fahri doktora" unvanı verdi. Çalık'a bu paye, "yaptığı yatırımlarla Arnavutluk ekonomisine ve halkının refahına sunduğu katkılar" gerekçesiyle verildi.

Arnavutluk'taki en büyük yatırımcı gruplarından biri olan Çalık Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'a verilen fahri doktora dolayısıyla Tiran Üniversitesi'nde bir tören düzenlendi.

Tiran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dhori Kule, törendeki konuşmasında, Ahmet Çalık'a bu ödülün üniversite senatosunca oybirliğiyle verildiğini belirterek, "Arnavutluk'ta yaptığınız yatırımlar, sağladığınız istihdamlar ve sosyal sorumluluk projelerinizle örnek oldunuz. Size bu payeyi takdim etmekten onur duyuyoruz" dedi. Türk üniversiteleriyle iş birliğini artırmak istediklerini vurgulayan Kule, verilen ödülün bunun için iyi bir vesile olmasını diledi.

Arnavutluk Milli Eğitim ve Spor Bakanı Lindita Nikolla ise törenden önce iş adamı Ahmet Çalık'ı kabulü sırasında Çalık Grubu'nun sahip olduğu Arnavutluk'taki Albtelecom'un hızlı ve ucuz internet hizmetiyle okullarda teknolojik ilerlemenin sağlandığını ifade etti. Bakan Nikolla, Türk ve Arnavut şirketleri arasındaki iş birliklerinin artmasını beklediklerini de kaydetti.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık da kendisine verilen fahri doktora unvanı nedeniyle onur duyduğunu dile getirdi.

Tiran'da ve Priştine'de kendisini hiçbir zaman yabancı hissetmediğini anlatan Çalık, "Bugün düzenlenen bu tören bana, yabancı olmadığımızı, aksine bu güzel ülkenin bir parçası olduğumuzu gösteriyor. Bu nedenle yıllar önce Arnavutluk'a geldiğim ve şirketlerimizle bu topraklarda yatırım yaptığımız için gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Çalık, 2000'li yılların başında Arnavutluk'ta başlayıp Kosova'da devam eden iş ortaklığının kısa sürede samimi bir yaşam birlikteliğine dönüştüğün belirterek, şunları kaydetti:

"Eğer bu yatırımlarla Arnavutluk ekonomisine ve halkına katkıda bulunmuş ve ülkenin ihtiyaçlarına cevap veren atılımlar gerçekleştirebilmişsek emeğimizin karşılığını almışız demektir. Çalık Holding, halihazırda Arnavutluk'ta ve Kosova'da telekomünikasyon, bankacılık ve enerji sektörlerinde faaliyetlerini sürdürüyor.  Şirketlerimiz pek çok ilke imza attı. Çalık Ailesi olarak bizler, başarılarımızı paylaşarak güçlendiğimize inanıyoruz. Çalık Grubu olarak şirketlerimizle daima topluma ve insana fayda sağlama, faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalar için katma değer üretme amaç ve ilkesiyle hareket ediyoruz. Bu doğrultuda şirketlerimiz sosyal sorumluluk projelerine de imza atıyor."

Fahri doktorayı köklü ve güçlü tarihsel temelleri olan Türk-Arnavut dostluğunun ve kardeşliğinin bir nişanesi olarak kabul ettiğini vurgulayan Çalık, tüm Tiran Üniversitesi mensuplarına teşekkür etti.

Türkiye, Orta Asya, Balkanlar ve Ortadoğu'da 25 yıldır Japon firmalarıyla  projeler yürüten Ahmet Çalık, bu yılın mayıs ayında da Türk-Japon ilişkilerinin gelişimine bulunduğu katkı dolayısıyla Japonya'nın Matsumoto Diş Üniversitesi tarafından fahri doktora payesiyle ödüllendirilmişti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Çalık Holding Ahmet Çalık Arnavutluk Tiran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title