Haberler

Teski Kalitesini Arttırıyor

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) ve Türkiye Kalite Derneği (KALDER) arasında ’Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ törenle imzalandı.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) ve Türkiye Kalite Derneği (KALDER) arasında 'Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi' törenle imzalandı.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen, "Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi" imza törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, KALDER Genel Sekreteri Semih Ersun ve çok sayıda TESKİ çalışanı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Başkan Kadir Albayrak, "Yeni kurulan tüm sistemlerde, yeni kurulan bütün çalışmalarda önemli olan yaptığını yaz, yazdığını uygula. Bu istemle birçok işin daha kolay olduğunu görüyorsunuz. Belgeyi almak önemli değil, o belgeyi yaşamak önemli ve devam ettirmek önemli. Müdürüme söylemiştim aynısını TESKİ'de de istiyorum diye, çünkü göreceksiniz ki bir süre sonra gerçekten hizmetlerinin daha güvenli olduğu, daha başarılı olduğunu ve daha sistemli olduğunu göreceksiniz" dedi.

"Bu durum Türkiye'de bizim ilklerden olmamızı sağlamıştır"

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa konuşmasına kaliteli bir hizmet vermek için elinden gelenin en iyisini yaptığını ve yapacağını söyledi. Dr. Başa, "TESKİ Genel Müdürlüğü çalışmalarına Toplam Kalite Yönetimi kavramını kazandırmak, daire başkanlıkları ve şubelerimizin hedef ve performansları sürekli iyileştirmeyi hedefliyor. Geliştirmeyi öngören yönetim modelini uygulamak, personelin deneyimlerinin en üst düzeye çıkarılabilmesini sağlamak amacıyla kurumumuz bünyesinde Kalite Yönetim Sistemleri uygulamaları başlatılmıştır. Bu kapsamda "OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi", "İSO9001 Kalite Yönetim Sistemi", "ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemlerinin" yürütülmesi sürecinde rehberlik, eğitim ve sertifika programlarının en etkin şekilde gerçekleştirilmesi sürecinin hızlı bir şekilde yürütülmesi amacıyla Türkiye Kalite Derneği'ne (KALDER) üyelik başvurusunda bulunduk. TESKİ olarak mükemmellik yolculuğuna bugün KALDER ile "İyi Niyet Bildirgesini" imzalayarak başlıyoruz. Bu durum su ve kanalizasyon hizmeti veren kurumlar içinde bizim ilklerden olmamızı sağlamıştır. Sürekli iyileştirme mantığı mükemmellik modeli ve yönetim sistemleri kullanarak kurum kültürü haline getirmeyi hedefliyoruz. Mükemmellik modeli, vatandaşın memnuniyetini ve TESKİ'nin kurumsal itibarını artırma çalışmalarımızda bizim için hem temel hem de yol haritası olacaktır. Bu bağlamda bugün gerçekleşecek tören beraberinde yapılacak model sunum ile süreç hakkında bizlerin bilgi sahibi olmasını sağlayacağından değerli Semih Ersun hocamıza şimdiden teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

KALDER Genel Sekreteri Semih Ersun ise, "Biz paylaşmanın önemine inanıyoruz. Bilgilerimizi tecrübelerimizi bu yolda paylaşmak, bizi kuvvetli kılan bizi güçlü kılan en önemli unsurlardan bir tanesidir. Bu süreçte TESKİ'ye, tüm ekibimiz olarak gönülden başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve Genel Sekreter Semih Ersun Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesini imzaladı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kalite Derneği Kadir Albayrak Şafak Başa Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title