Haberler

Tcg Gediz ve Tcg Yb. Kudret Güngör Namibya'da

Gediz ve Kudret Güngör gemileriyle Namibya'ya liman ziyaretinde bulunan TSK, burada bir ilkokulda 300 okul çantası ve kırtasiye mazemesi yardımında bulundu, ayrıca Erongo'da 300 koli gıda ile bir hastanede tekerlekli sandalye dağıttı.

TCG Gediz ve TCG Yb. Kudret Güngör gemisiyle Namibya'da liman ziyaretinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bir ilkokulda 300 okul çantası ve kırtasiye malzemesi yardımında bulundu, ayrıca Erongo'da 300 koli gıda ile bir hastanede tekerlekli sandalye dağıttı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer verilen açıklamaya göre, Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nda bulunan TCG Gediz ile 1-5 Mayıs, KCG Yb. Kudret Güngör ile 2-5 Mayıs'ta Namibya'yı ziyaret etti.

Erongo şehri Valisi Cleophas Gens Mutjavikua, Namibya Deniz Kuvvetleri Harekat Başkanı Tuğamiral S.N.B.Nghipandua, Walvis Bay Belediye Başkanı Bayan Uillika Nambahu'nin ziyaret edildiği belirtilen açıklamada, TCG Gediz'de bir yemek verildiği kaydedildi. Açıklamada, yemeğe Türkiye Cumhuriyeti Windhoek Büyükelçisi Deniz Çakar'ın yanı sıra Mutjavika, Walvis Bay Belediye Başkanı Nambahu ile Savunma Bakanlığı İkili Siyasi İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Helena Gray, Liman Müdürü Lukas Kofuna, Türkiye Cumhuriyeti Namibya Fahri Konsolosu Hatem Yavuz ve TİKA temsilcisi Cüneyt Esmer'in de katıldığı bildirildi.

TCG Gediz'de verilen resepsiyona ise Namibya'nın bağımsızlık mücadelesinin liderlerinden Andimba Toivo, yabancı ülke temsilcileri ile çok sayıda davetlinin katıldığı ifade edildi.

Ziyaret süresince, TCG Gediz'in halkın ziyaretine açıldığı ve Namibya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli ile futbol maçı yapıldığı belirtilen açıklamada, Namibya Polis Teşkilatı personeline koruma ve terörle mücadele eğitimleri verildiği de kaydedildi.

Ayrıca, Nara İlkokulu ziyareti sırasında kırtasiye malzemeleriyle birlikte 300 okul çantası dağıtıldığı, Kids Heaven Yetimhanesi ile Erongo Valiliğinin ziyaret edilerek, 300 koli gıda malzemesi, Walvis Bay Devlet Hastanesine ise tekerlekli sandalye yardımında bulunulduğu vurgulandı.

-Trafik kazasında yaralanan vatandaşlara yardım

Açıklamada, 5 Mayıs'ta Van Başkale Ekecek Köyü Hatipova mezrasında meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan üç vatandaşın, Kara Kuvvetleri Komutanlığı harekat kontrolünde bulunan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığınca görevlendirilen bir S-70 helikopterle Başkale Devlet Hastanesinden Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine tahliyesinin gerçekleştirildiği belirtildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Namibya Gediz Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title