Haberler

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova ile görüştü

Güncelleme:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova ile görüştü. Akar, görüşmede Azerbaycan'ın egemenliğine yeniden sağlanması ve Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yaptı. Gafarova ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin dünyada eşi benzeri olmadığını belirtti.

- TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova ile görüştü

BAKÜ - Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova ile görüştü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar başkanlığındaki TBMM Milli Savunma Komisyonu heyeti, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki temaslarını sürdürüyor. Akar, Bakü'deki temasları çerçevesinde Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova ile bir araya geldi. Görüşmede konuşma yapan Akar, "44 gün süren 2. Karabağ Savaşı sonucunda, Karabağ'ın Fatihi Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yüksek komutası altında Azerbaycan, topraklarını işgalden kurtardı. Azerbaycan'ın egemenliğine yeniden sağlanması, bayrağının egemen topraklarının her yerinde dalgalanması Türkiye için gurur vericidir" diye konuştu.

Sadece Türkiye ile Azerbaycan arasında değil, tüm Türk devletleriyle ilişkilerin geliştirilmesinin önemine vurgu yapan Akar, bu konuda parlamenter diplomasinin önemine dikkat çekti. Azerbaycan'ın uzattığı barış elini Ermenistan'ın tutacağına ve iki ülke arasında yakın zamanda barış anlaşması imzalanacağına olan inancını da ifade eden Akar, Zengezur Koridoru'nun faaliyete geçmesinin sadece bölge ülkelerine değil, diğer ülkelere de büyük faydalar getireceğini kaydetti.

"Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin dünyada eşi benzeri yok"

Gafarova ise, Akar'ın milletvekili olarak iki kardeş ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesine katkı sağlayacağına olan güvenini ifade etti. Gafarova, "Tek millet, iki devlet" sloganıyla gelişen Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin dünyada eşi benzeri olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev'in kardeşlik ilişkileri, siyasi iradesi ve kararlılığı sonucunda iki ülke ilişkilerinin ittifak düzeyine çıktığını hatırlatan Gafarova, "Ülkelerimiz dil, din, kültür, milli-manevi değerler bakımından sadece kardeş değil, aynı zamanda müttefiktir. Bu kapsamda imzalanan Şuşa Beyannamesi ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi için yeni hedefler ve yönelimler belirlemiştir. Bu belgenin parlamentolar arası işbirliğine ilişkin maddesinin hayata geçirilmesi ve Azerbaycan-Türkiye ittifak ilişkilerinin parlamento düzeyinde yürütülmesi büyük önem taşıyor. Bugün Azerbaycan Milli Meclisi ile TBMM arasında çok yönlü ikili iş birliğinin yanı sıra üçlü ve çok taraflı formatta da iş birliği bulunmaktadır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Meclis Başkanı Hulusi Akar Azerbaycan Türkiye Bakü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title