Haberler

TBMM Heyeti, Tika Filistin Koordinasyon Ofisine Ziyarette Bulundu

TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyesi milletvekilleri, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Filistin Program Koordinasyon Ofisini ziyaret etti.

TBMM Türkiye- Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyesi milletvekilleri, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Filistin Program Koordinasyon Ofisini ziyaret etti.

AK Parti'den 20, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) birer milletvekilinin bulunduğu heyet, Filistin'deki temaslarını sürdürüyor.

TİKA Filistin Ofisi Koordinatörü Bülent Korkmaz, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu'nun eşlik ettiği heyete, Filistin'deki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

TİKA'nın Filistin'deki faaliyetleri

TİKA, 2005 yılında açtığı Filistin Ofisi aracılığıyla eğitim, sağlık, acil yardım, su ve kamu sağlığı, üretim sektörü, ortak tarihi mirasın korunması ile idari ve sivil altyapının güçlendirilmesi gibi alanlarda bugüne kadar 389 projeyi hayata geçirdi.

Bu projelerden 195'i işgal altındaki Batı Şeria'da, 71'i Doğu Kudüs'te, 123'ü de abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yürütüldü.

Her yıl onlarca projeyle Türkiye'nin tecrübesini ve yardım elini Filistin halkına ulaştıran TİKA'nın, Gazze'de 180 yataklı modern bir hastane ve 320 daireli toplu konut inşası gibi tamamlanmak üzere olan dev projeleri de bulunuyor.

TİKA, Filistin'de sosyal altyapı projelerinde, sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesi, kadının statüsünün güçlendirilmesi, toplumsal etkinlikler ve spora katkı sağlanması gibi çeşitli alanlarda çalışmalar yürütüyor.

Filistin'i ziyaret eden heyette AK Parti'den Hasan Turan, Nureddin Nebati, Abdullah Nejat Koçer, Hüsniye Erdoğan, Emrullah İşler, Efkan Ala, Ömer Serdar, Ali Özkaya, Cengiz Aydoğdu, Ahmet Hamdi Çamlı, Azmi Ekinci, Ekrem Erdem, Serap Yaşar, Haydar Ali Yıldız, Ali Cumhur Taşkın, Yılmaz Tezcan, Hasan Basri Kurt, Yasin Aktay, Kemalettin Yılmaztekin, Yusuf Beyazıt, CHP'den Ömer Süha Aldan, MHP'den de Erhan Usta yer alıyor.

Daha önce de Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bulunan Filistin Yasama Meclisini ziyaret ederek, Filistinli vekillerle toplantı yapan heyetin, yarın temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Filistin Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title