Haberler

TBMM Başkanı Kahraman Rauf Denktaş'ın Mezarını Ziyaret Etti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kabrini ziyaret etmesiRauf Denktaş'ın kabrinden detay-Sygı duruşu ve İstiklal marşı- Kahraman'ın anıt özel defterini imzalaması TBMM Başkanı Kahraman KKTC'de- Kahraman, Rauf Denktaş ve Fazıl Küçük'ün mezarlarını ziyaret etti TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi lideri Fazıl Küçük'ün anıt mezarını ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kabrini ziyaret etmesi Rauf Denktaş'ın kabrinden detay-Sygı duruşu ve İstiklal marşı- Kahraman'ın anıt özel defterini imzalaması TBMM Başkanı Kahraman KKTC'de- Kahraman, Rauf Denktaş ve Fazıl Küçük'ün mezarlarını ziyaret etti TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi lideri Fazıl Küçük'ün anıt mezarını ziyaret etti.TBMM Başkanı Kahraman, KKTC ziyareti kapsamında ilk olarak Küçük'ün kabrine ziyarette bulundu. Kabre çelenk koyan Kahraman, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla Türk ve KKTC bayraklarının göndere çekilmesinin ardından anıt özel defterini imzaladı.Kahraman, anıt özel defterine şunları yazdı: "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Başkanı olarak gerçekleştirdiğim bu ilk ziyarette, huzurunuzda bulunmaktan şeref duyuyorum. Kıbrıs Türkü'nün egemenliği uğruna verdiği eşsiz mücadeledeki üstün hizmetleriniz ve kıymetli liderliğinizi minnet ve şükranla anıyoruz. Türk halkının ve onun temsilcisi TBMM'nin, tarihi ve ahdi sorumluluklarının bilinciyle, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da KKTC'nin ve Kıbrıs Türk halkının yanında olmaya devam edeceğini teyit ederek, size rahmetler niyaz ediyorum".TBMM Başkanı Kahraman, daha sonra KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kabrini ziyaret etti. Kahraman, anıt mezara çelenk koydu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk ve KKTC bayrakları göndere çekildi. Kahraman, imzaladığı anıt özel defterinde şu ifadeleri kullandı: "Kurucu Cumhurbaşkanı muhterem Denktaş, Kıbrıs Türk halkından aldığınız güçle başlayan özgürlük mücadelesinin meyvesi ve en büyük eseriniz olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak sizi ziyaret ediyorum. Bu vesileyle Anavatan ve Garantör ülke Türkiye Cumhuriyeti'nin milli mücadele ruhunun açtığı yolda ilerleyen Kıbrıs Türk halkına karşı kardeşlik hukukunun ve tarihi sorumluluklarının gereğini, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla yerine getirmeye devam edeceğini teyit ederek, aziz hatıranızı minnet ve saygıyla anıyor, rahmetler niyaz ediyorum".TBMM Başkanı Kahraman, ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilecek ve Meclis Başkanı Sibel Siber ile görüşecek. Siber'in onuruna vereceği yemeğe katılacak olan Kahraman, Başbakan Ömer Kalyoncu ile de bir araya gelecek.Ziyaretlerde Kahraman'a, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelcisi Derya Kanbay ve ilgili yetkililer eşlik ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İsmail Kahraman Rauf Denktaş Fazıl Küçük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title