Haberler

Suriye Sınırındaki Hareketlilik

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında dün meydana gelen olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, dün saat 13.30'da Azaz/Parsa Dağı bölgesinden bir havan mermisinin atıldığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında dün meydana gelen olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, dün saat 13.30'da Azaz/Parsa Dağı bölgesinden bir havan mermisinin atıldığı belirtildi. Havan mersinin, Kilis/Demirışık Hudut Karakolunun 450 metre doğusuna düştüğü ve patlamadığı kaydedilen açıklamada, "Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir. Gelişen durum üzerine, Azaz/Parsa Dağı'ndaki Irak Şam İslam Devleti Örgütü'ne ait mevziilere iki adet Fırtına obüsüyle 4 atış yapılarak mukabele edilmiştir" denildi.

-85 KKT MENSUBU TESLİM OLDU-

Ayrıca, Kuzey Kasırgası Tugayı (KKT) mensubu 85 kişinin Türkiye'ye geçerek Demirışık Hudut Karakolu'na teslim olduğu açıklandı. Teslim olan KKT mensuplarının silahlarından arındırılarak Kilis İl Jandarma Komutanlığına teslim edildiği aktarıldı. Teslim olan KKT mensuplarından, halen Tevhid Tugayı'nın kontrolünde bulunan Kilis/Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki Es Selame Sınır Kapısı bölgesinin tanklarla takviye edildiği bilgisinin alındığı da açıklamada belirtildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title