Haberler

STK'lar Urfa Sorunlarını Hükümet Kanadına İletecek

Güncelleme:

Şanlıurfa'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, bölge sorunlarını raporlaştırarak hükümet kanadına iletmeye hazırlanıyor.

Şanlıurfa'da yapılması planlanan Bakanlar Kurulu Toplantısı öncesi bir araya gelen STK'lar, yaşanan sorunları değerlendirdi. STK'lara ev sahipliği yapan ŞASEMKOM Başkanı Akbaş, ele alınan konuların rapor haline getirilerek hükümet kanadına iletileceğini söyledi.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, önceki akşam kentte görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya gelerek kent sorunlarını değerlendirdi.

Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (ŞASEMKOM) Başkanı Faruk Akbaş'ın organize ettiği toplantıda özellikle 11 Nisan tarihinde Urfa'da yapılması planlanan Bakanlar Kurulu Toplantısı öncesi hükümet kanadına iletilecek bölge sorunları ele alındı.

Buluşmada ilk söz alan ŞASEMKOM Başkanı Akbaş, sivil toplum kuruluşları, medya ve halk birlikteliği ile tüm sorunlarına aşılacağına dikkat çekerek, "Biz bir arada olduğumuz sürece, çözemeyeceğimiz sorun olamaz" dedi.

Bölgede yaşanan çatışmalı ortam nedeniyle birçok olumsuzluğun yaşandığını da ele alan Akbaş, "Biz Urfa'da böyle bir birliktelik başlattık. Gücümüzün yettiği kadar Urfa'mızın sorunlarını ele alacağız ve bu sorunların çözümü için her türlü merciye başvurarak yardım isteyeceğiz. Bilindiği gibi Urfa, gerek bölgesinde gerekse Türkiye'de etkisini giderek arttıran bir il konumunda. Buluşmalarımızda herkes söz hakkı vererek ne tür sorunlar yaşandığını ve bu sorunlara çözüm odaklı neler yapabileceğimizi ele alacağız" diye konuştu.

Akbaş'ın konuşmasının ardından katılımcılar gözlemledikleri sorunları ve çözüm önerilerini sundu. Buluşmanın ardından sorunların bir rapor haline getirilerek Bakanlar Kurulu Toplantısı için kentte bir araya gelecek hükümet kanadı temsilcilerine sunulacağı belirtildi.

ŞASEMKOM dernek binasında düzenlenen toplantıya Akbaş'ın yanı sıra Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Mali Müşavirler Odası eski Başkanı Nihat Taş, Şanlıurfa İnsanı Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Şanlıurfa Mutahitler Birliği Başkanı Mustafa Önal, Genç Girişimciler Derneği Şanlıurfa Başkanı FerudunGeçgel ve gazeteciler katıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title