Haberler

Sözleşmeli Öğretmen ve Öğretmen Adayları, KPSS'yi ve Atamaları Protesto Etti

Kadrolu Ataması Gerçekleşmeyen Bir Grup Sözleşmeli Öğretmen ile Öğretmen Adayları, Deli Gömleği Giyerek Taksim'den Galatasaray Lisesine Kadar Yürüdü. Basın Açıklamasını Kafes İçerisinde Gerçekleştiren Öğretmenler, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın Kaldırılmasını İstedi.

Kadrolu ataması gerçekleşmeyen bir grup sözleşmeli öğretmen ile öğretmen adayları, deli gömleği giyerek Taksim'den Galatasaray Lisesine kadar yürüdü. Basın açıklamasını kafes içerisinde gerçekleştiren öğretmenler, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın kaldırılmasını istedi.

Mağdur Öğretmenler ve Eğitim Emekçileri Derneği'ne üye yaklaşık 25 kişilik grup, 10 Şubat 2007 tarihinde gerçekleştirilen öğretmen atamalarını protesto etti. Taksim Tramvay Durağı'nda toplanan grup, "Yüzde 50 KPSS, yüzde 50 alan bilgisi, yüzde 100 işsizlik" yazılı pankart açtı.

"Bizi bakanlık delirtti", "Diplomalı işsiz olmayacağız", "Kadrolu atama istiyoruz" ve "Bakanlık eleme değil atama yap" şeklinde slogan atan grup, Galatasaray Lisesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Lise önünde basın açıklamasını beraberlerinde getirdikleri kafes içerisinde yapan öğretmenlerden bazıları deli gömleği giydi. Grup adına açıklama yapan Selda Taşyürek, kadrolu atama isteklerini dile getirdi. Taşyürek, Eğitim Fakültelerinden mezun olanların yeterliliklerinin sınava tabi tutulmasının meşru olmadığını savunarak, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın kaldırılması gerektiğini ifade etti. Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title