Haberler

Son Osmanlı Şehzadesi 97 Yaşında Vefat Etti

Osmanlı Hanedanın En Kıdemli Üyesi Şehzade Ertuğrul Osman Osmanoğlu, Yaşlılık ve Böbrek Yetmezliği Nedeniyle Tedavi Gördüğü Amerikan Hastanesi'nde Dün, 97 Yaşında Hayatını Kaybetti.

OSMANLI Hanedanın en kıdemli üyesi Şehzade Ertuğrul Osman Osmanoğlu, yaşlılık ve böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde dün, 97 yaşında hayatını kaybetti.

Şehzade Ertuğrul’un İstanbul’da dedesi Sultan 2.Abdulhamit’in türbesinde toprağa verileceği bildirildi. Sultan 2 Abdülhamit’in torunu ve Şehzade Mehmet Burhaneddin Efendi’nin oğlu olan Ertuğrul Osman 1924 yılında 12 yaşında ailesiyle birlikte sürgüne gitti. 1974 yılında Osmanlı Hanedanı üyeleri için çıkarılan af kapsamında ilk kez 1992 yılında Türkiye’ye gelen Ertuğrul Osman, 2004 yılında da Türk vatandaşlığına alınmıştı. Ertuğrul Osman, 1991 yılında Afgan Prensi Abdulfettah Tarzi’nin kızı Zeynep Tarzi ile evlendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title