Haberler

Son dakika gündem: Cinayet davasının tanığı sanık oldu

Güncelleme:

Son dakika haberi: Gaziantep'te 2005 yılında bir kişinin öldürülmesiyle ilgili davada tanık olarak dinlenen M.K'nin sanıklarla irtibatlı olduğu tespit edilince bu kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Gaziantep'te 2005 yılında bir kişinin öldürülmesiyle ilgili davada tanık olarak dinlenen M.K'nin sanıklarla irtibatlı olduğu tespit edilince bu kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Nizip ilçesinde 2005 yılında Hüseyin Şahin'in öldürülmesiyle ilgili 4 sanığın yargılandığı davada sanıklar delil yetersizliğinden beraat etti.

Temyiz başvurusu üzerine Yargıtay, eksik araştırma yapıldığı gerekçesiyle 23 Ocak 2012'de yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu. Yeniden görülen davada, sanıklar hakkında tekrar beraat kararı verildi. Karar, 2014 yılında Yargıtay tarafından yeniden bozuldu. Yerel mahkemece 2015 yılında görülen duruşmada 4 sanık hakkında bir kez daha beraat kararı verildi. Yargıtayın, araştırmaların yetersiz olduğu gerekçesiyle 2017'de verdiği bozma kararı sonucu mahkeme ayrıntılı HTS raporları talep etti.

Yapılan incelemede, davada tanık olarak dinlenen M.K'nin sanıklarla irtibatlı olduğu, maktulle telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirlendi.

Mahkemece suç duyurusunda bulunulan M.K. hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmanın tamamlanmasıyla zanlı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

Cinayet davasıyla birleştirilen davanın iddianamesinde, yargılama sırasında tanık olarak dinlenen M.K'nin, maktul Hüseyin Şahin'i tanımadığı yönündeki ifadelerine karşılık, bu kişiyle telefonda 33 saniye konuştuğu, olay günü sanıklardan F.B. ile de öğle ve akşam saatlerinde yoğun şekilde görüştüğü aktarıldı.???????

Baz istasyonu sinyallerinden M.K'nin Birecik'ten Nizip'e geldiğinin tespit edildiği aktarılan iddianamede şu bilgilere yer verildi:

"Yapılan soruşturma neticesinde, şüphelinin mahkemeniz nezdinde görülen dava dosyasında sanık olan kişilerle birlikte hareket ettiği, yapmış oldukları plan gereğince F.B'nin maktulü yanına çağırdığı, ardından şüpheli ile diğer sanıkların da onun yanına giderek, maktulü ele geçirilemeyen silahla ateş etmek suretiyle öldürdükleri anlaşılmıştır."

Sanıkların, daha sonra cesedi maktulün aracının bagajına koyarak Nizip ilçesine terk ettikleri ifade edilen iddianamede, "Şüphelinin, her ne kadar ifadelerinde maktulü tanımadığını beyan etse de alınan bilirkişi raporunda suç tarihine yakın tarihte maktulü aradığı, 33 saniye konuştukları ayrıca olay günü F.B. ile yoğun telefon irtibatının bulunduğu anlaşılmıştır." denildi.

Olay

Nizip ilçesinde 26 Ağustos 2005'te Hüseyin Şahin, boş arazide aracının bagajında silahla öldürülmüş halde bulunmuş, yakalanan C.Ş, F.B, M.Ş. ve M.Ş. hakkında "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Sanıkların tutuksuz yargılamaları sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Şahin Gaziantep Güncel Haberler Son Dakika

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title