Haberler

Son Dakika! Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerine bir kez daha kapıyı kapattı: Teröre 'evet' diyemeyiz

Güncelleme:

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerine bir kez daha kapıyı kapattı. Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "NATO bir güvenlik örgütü, teröre 'evet' diyemeyiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyesi olmak için yaptıkları başvuruya da değindi.

Daha önce iki ülkenin teröre destek vermesi nedeniyle üyeliklerine karşı çıkacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok sert tepki göstermişti. "İskandinav ülkeleri terör örgütü misafirhanesi gibi" diyen Erdoğan, bugün de iki ülkenin NATO üyeliklerine bir kez daha kapıyı kapattı.

"GEREĞİNİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Erdoğan, "Terörle mücadele sati bir kavram değildir, kuşatıcılığı çok geniştir. Bizim PKK ile mücadelemiz Avrupa, PKK'yı terör örgütü olarak kabul ediyor fakat YPG'yi terör örgütü kabul etmiyorlar. Halbuki YPG PKK'dan ortaya çıkan bir örgüttür. Avrupa'nın birçok ülkesinde başta Almanya olmak üzere tüm ülkelerde bu terör örgütleri her türlü gösteriyi yapıyor mu? yapıyor. Bu ülkelerin yönetimleri bunlara her türlü güvenceyi veriyor mu? Veriyor. Türkiye'de yıllardır mücadele sürdürüyoruz. Mağaradaki yapılanmaları Kandil'i kendilerine merkez haline getirmeleri, Batı bunları hala gizliyor. Başta Almanya olmak üzere İsveç'te Finlandiya'da her gün gösteri yapıyorlar. Gereğini yapmaya devam edeceğiz." dedi.

"NATO'DA TERÖR ÖRGÜTLERİNİN YER ALMASINA İZİN VERMEYİZ"

Hollanda Başbakanı ile bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan, "Bugün Hollanda Başbakanı ile geniş bir görüşme yaptık, yarın aynı şekilde İngiltere ve Finlandiya'nın görüşme talepleri var, onlarla görüşeceğiz. Bütün bu görüşmeleri aramızdaki telefon diplomasisini kesmemek adına yapacağız. Ama her şeyden önce bu terör örgütlerinin tüm belgeleri bizde olduğuna göre NATO'nun bir güvenlik örgütü olduğunu biliyorsak böyle bir terör örgütünün alınmasına izin veremeyiz." ifadelerini kullandı.

"BELGELER SUNDUK"

Cumhurbaşkanı açıklamalarına şöyle devam etti: "ABD bile bunlara görüşme noktasında birçok fırsatlar tanıyor. Başta Almanya olmak üzere İsveç'inde de Fransa'sında da hepsinde bu terör örgütleri her türlü gösteriyi yapıyor mu, yapıyor. Bunları biz kendilerine anlattığımız gibi, ikili görüşmelerde de hep anlattık, belgeler sunduk. Bakın bunlar terör örgütüdür, işledikleri suçlar ortadadır."

Mesut Şahin
Haberler.com - Politika

Finlandiya İsveç Nato Politika Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (7)

Orcun Yazicioglu:

Avrupada her ulke terore destek veriyor boyle dis politika olmaz. Ruslarin alanini daraltmak gerekm

7
42
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Amacımız Rusya değil. amacımız kendi ülkemizin çıkarları. Senin işine gelmiyor sanırım. Deden Rumlardan mı kaldı?

yanıt11
yanıt4
Beyaz Uyttyy7t:

Her yılanın başı avrupadır rusya olmazsa dünyada dengeden söz edemeyiz.

36
9
yanıtYanıtla
Medusa Uzun:

O zaman umut 34 askerimizi öldüren Faşist Rusya diyorsun öylemi? Yılanın başı Avrupa da Rusya sevgi kelebeğimi?

yanıt6
yanıt9
Medusa Uzun:

Rusya'ya sempatisi olan herkes birer pkklı teröristtir.

3
40
yanıtYanıtla
Cemal altın:

Olof Palme gibi bir liderlerini katleden PKK,ye niçin siyasi başkentlik yapar ki. Yoksa PKK İşveç,in ülke yöneticilerini rehin mi almış. Durum böyleyse Türk ordusu isveç,e asker gönderip yöneticilerini kurtarıversin.

15
4
yanıtYanıtla
You Tuber:

İkea yı ülkeden kovun ??

1
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title