Haberler

Sizce Hangisi?

Güncelleme:

İstanbullular Yeni Tramvay Modelini İnternetten Seçecek.

Tasarım ve mühendisliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Ulaşım tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye'de üretilen, 2 farklı modeldeki "İstanbul Tramvayı", İstanbulluların oylarıyla seçilecek. , İstanbullular www.istanbultramvayiniseciyor.com internet sitesinden , A ve B Modeli olarak isimlendirilen her iki Tramvay aracına ait Teknik Bilgiler ve Görsellere ulaşarak oy verecek. 31 Ocak 2011 tarihine kadar sürecek oylamanın ardından en çok oy alan modelin üretimi yapılacak.

HAFİF METRODA DA KULLANILACAK

A ve B Modeli olarak iki farklı tasarımda üretilen tramvaylar İstanbulluların seçeceği endüstriyel tasarım konseptine göre seri olarak üretilecek. Tasarımlar İstanbul'un hem Raylı Sistem Hatlarında, hem de Yüksek Tabanlı olmaları sebebiyle Hafif Metro Hatlarında kullanılabilecek.

YERLİ TRAMVAY ÜRETİM ÇALIŞMALARI

Yerli tramvay fikrinin ilk olarak 1997 yılında ortaya çıktığını duyuran İstanbul Ulaşım'ın konuya ilişkin açıklamasında , yerli araç tasarlama ve üretme fikri çerçevesinde insan, bilgi ve teknoloji alt yapısı yatırımlarını artırarak çalışmalarını sürdürüldüğünü , bu süreç içerisinde üretilen prototip ve araçlar ile bu sahada çeşitli denemeler yapıldı belirtildi. İstanbul Ulaşım A.Ş'nin açıklamasında tamamen yeni ve farklı bir tasarıma sahip yeni nesil tramvay araçlarını üretmek ve seri üretime geçmek amacıyla yeni bir projenin başlatıldığı vurgulandı. Mühendislik ve endüstriyel tasarım çalışmalarıyla iki farklı dış görünüm konsept alternatifi sunulan araç belirlendiğinin vurgulandığı açıklamada, bu iki model arasında seçimi istanbulluların yapacağı belirtildi.

TEKNİK ÖZELLİKLER

İstanbul Ulaşım A.Ş'nin açıklamasında yeni nesil tramvay modeline ilişkin teknik bilgilere de yer verildi. Buna göre hangi model seçilirse seçilsin, tramvayın her vagonunda şu teknik özellikler bulunacak : CPU esaslı araç kontrol bilgisayarı, Çevre dostu elektrik tahrik sistemi ,Düşük enerji tüketimi, Otomatik frenlemeye geçen güvenlik sistemi, GPRS LCD ekran yolcu bilgilendirme sistemi, CCTV sürücü kamera sistemi, Bağımsız yolcu ve sürücü kabin klimaları, Elektrik kontrollü kapılar, Dinamik süspansiyon sistemi , Endirek Aydınlatma, Sirkulasyonu kolaylaştıran yolcu kabin tasarımı, Özel engelli alanı, Kompozit kaplamalar, Ergonomik dashboard tasarımı, Darbe azaltıcı tampon tasarımı. Toplam 25 metre uzunluğunda olacak araçların genişliği 2650 mm, yüksekliği 3360 mm olacak. Oturan 40, ayakta da 245 yolcu olmak üzere toplam 285 yolcu kapasitesi olan araçlar, 80 km/h hız yapabilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title