Haberler

Siirt' Te Kazada Şehit Olan 2 Korucu Törenle Toprağa Verildi

Siirt'in Şirvan İlçesi'nde dün, yol kontrolü yapan korucuları taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan köy korucuları Cevdet Yeyrek iye Remzi Yeyrek, düzenlenen askeri törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Siirt'in Şirvan İlçesi'nde dün, yol kontrolü yapan korucuları taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan köy korucuları Cevdet Yeyrek iye Remzi Yeyrek, düzenlenen askeri törenle son yolculuklarına uğurlandı. Siirt'in Şirvan İlçesi Oya Köyü'nde yol kontrolü yapan geçici köy korucularını taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada, Cevdet Yeyrek ile akrabası Remzi Yeyrek şehit olurken 4 korucu da yaralandı. Şehit korucular için bugün Siirt İl Jandarma Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene, Vali Mustafa Tutulmaz, 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Vali Yardımcıları Bahadır Yörük, Ceyhun Dilşad Taşkın, Bünyamin Kuş, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, İl Jandarma Komutanı Albay Halidun Eren, Emniyet Müdürü Metin Özkan, ilçe kaymakamları, şehit korucu ailelerinin yanısıra, köy korucuları katıldı. Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan cenaze töreni, şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasının ardından, İl Jandarma Komutanı Albay Halidun Eren bir konuşma yaptı. Eren, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim kazada hayatını kaybeden kahraman köy korucu şehitlerimiz, bu topraklar üzerinde yaşayanlara ve bu vatanı bize armağan eden atalarımıza layık görevler yapan kahraman köy korucularımız, gece gündüz, yaz kış demeden verilen her türlü görevi canla başla yapmaya çalışıyorlar. Oyalı Köyünün kahraman korucuları, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da terörle mücadeleye ayni azim ve kararlılıkta hep beraber devam edeceğiz. Şehit olan köy korucularımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmadan sonra İl Müftüsü Faruk Arvas'ın okuduğu duanın ardından şehit korucular defnedilmek üzere Şirvan İlçesi'ne bağlı Oya Köyü'ne götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Tutulmaz Ahmet Şimşek Şirvan Siirt Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title