Haberler

Siirt'te Gap Toplantısı

Siirt'te, Gap Bölgesinde Sele Maruz Kalan Alanlarda Sel Riskinin Azaltılmasına Yönelik Yapılan 3 Günlük Eğitim Toplantısı Tamamlandı.

Siirt'te, GAP bölgesinde sele maruz kalan alanlarda sel riskinin azaltılmasına yönelik yapılan 3 günlük eğitim toplantısı tamamlandı.

Siirt Valiliği'ne bağlı Siirt Kültür Araştırma Vakfı salonunda yapılan toplantıya çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşları temsilcisi ve davetli katıldı. Toplantının kapanış konuşmasını yapan Sosyal Birleşim Uzmanı Cengiz Çiftçi, insanlarımızın sele karşı bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Yerel halka yönelik selin önlenmesi, sel riskinin azaltılması ve afetlere karşı genel hazırlık konusunda kapasite ve bilinç oluşturulması gerekir. Bu amaçla yerel yönetimlerde çalışan teknik personelin sel riski yönetimi, alt yapı tasarımı ve benzeri konularda kapasitesi geliştirilmelidir. Yerel kurumların güçlendirilmesi gerekir" dedi.

(RÇ-SK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title