Haberler

'Şifa Veren Ele Vefa" Organizasyonu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Hastane dış detayları- Hastane içinde detaylar- Hastalar röportaj- Hastane dışında genel detaylar ve basın açıklamaları Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun'a, yapılan saldırıyı kınamak için kentte "Şifa veren ele vefa organizasyonu" düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Hastane dış detayları- Hastane içinde detaylar- Hastalar röportaj- Hastane dışında genel detaylar ve basın açıklamaları Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun'a, yapılan saldırıyı kınamak için kentte "Şifa veren ele vefa organizasyonu" düzenlendi.Organizasyon kapsamanında Muradiye Devlet Hastanesi'nde acil servisler dışında 15 dakika süresince hasta bakımına ara verildi.Hastalar burada bekleyerek sürenin bitmesini bekledi.Poliklinikler önünde toplanan hastanede görevli doktorlar ile personeller burada sloganlar atarak meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınadı.Hastalardan Sıdıka Simitçioğlu ise bu eyleme destek verdiğini belirterek, "Doktorların mücadelesini birimiz yapamayız. sırası geliyor 24 saat çalışıyorlar. Bu olaya çok karşıyız. Ben 45 senedir doktor kapısındayım. Doktorlardan çok menunum teşekkür ederim. Bizi 20- 30 dakika bekletsinler razıyız. Onlar başımızda dört dönüyor. Onlar için beklemeye değer" diye konuştu. Grup adına burada basın açıklaması yapan Bursa Tabip Odası Başkanı Ertuğrul Aydın, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun'a düzenlenen saldırıyı kınadıklarını söyledi.Yüreklerinin acı ve öfkeyle dolu olduğunu belirten Aydın, "Meslektaşımızın görev yaptığı hastanede hunharca katledilmesini nefretle kınıyoruz. Acı ile doluyuz. Yılların emeği emeği ile yetişmiş kendi ailesinden, eşinden, çocuklarından çaldığı vakitlerle hastalarına faydalı olmaya çalışan ve halkımızın sağlığı için gece gündüz fedakarca hizmet vermeye çabalayan çok kıymetli meslektaşlarımız için gözyaşı döküyoruz" diye konuştu.Türk Ceza Kanunu'na ek maddeler önerdiklerini ancak bunu yok saydıklarını ileri süren Aydın, şöyle konuştu: "Açıklamalar, eylemler, toplantılar yaptık. Sağlık Bakanlığı'nın önünü aşındırdık, meclis komisyonunda sunumlar yaptık dikkate almadılar. Şiddete uğrayan sağlık emekçileri için acil şiddet hattı kurmak zorunda kaldık. Yetkililer önemsemediler. 'Hazırladığımız raporun gereğini yapın. Sağlıkta şiddeti önlemek için sahici adımlar atmaya başlayın. Yarın geç olmadan' diye haykırdık. Ciddiye almadılar. Bakanlık bizimle alay eder gibi şiddete karşı tedbir diye hasta ve çalışan tuvaletlerini birleştirdi. ve sonunda yine 'geç' oldu. Bugün Kamil Furtun arkadaşımız aramızda değil, aramızdan sökülüp alındı. Bütün halkımızı, hastalarımızı, hekimlere sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Muradiye Devlet Hastanesi Samsun Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title