Haberler

Sarıkamış'ta 75 Yıllık Evli Çifte Kaymakam İlgisi

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'ne bağlı Belencik Köyü'nde 75 yıllık evli 101 yaşındaki Hüseyin Bulut ile 88 yaşındaki Güllizar Bulut, evlerine gelen Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş'ten kömür istedi.

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'ne bağlı Belencik Köyü'nde 75 yıllık evli 101 yaşındaki Hüseyin Bulut ile 88 yaşındaki Güllizar Bulut, evlerine gelen Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş'ten kömür istedi. Kaymakam Ermiş, yaşlı çiftin yakacak sorununun giderilmesi için hemen talimat verdi.

Sarıkamış'a bağlı köyleri gezerek sorunları yerinde gören Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belencik Köyü'nün en yaşlısı olan Bulut çiftini evlerinde ziyaret etti. En büyüğü 69, en küçüğü 40 yaşında 4'ü kız, 7'si erkek 11 çocuk ve 160 torun sahibi Gülizar ve Hüseyin Bulut'un elini öpen Kaymakam Ermiş, yaşlı çiftle sohbet etti.

'ÇOK YAŞAMAK İYİ DEĞİL'

Torunu Ömer Bulut'un evinde kaldıklarını söyleyen Hüseyin Bulut şunları anlattı:

"Asıl yaşım 110'dur. Ama kimlikte 101 yazıyor. Zaten 100'den sonra yaşımı saymamaya başladım. Çok yaşamak iyi değil. Ne kadar çok yaşarsan, o kadar çok acı olaya tanıklık ediyorsun. Bu acıların en büyüyüğü ise evlat acısı. Çok şükür bu acıyı görmedim. Allah umarım göstermez ve onlardan önce benim canımı alır. Torunumun torunlarını gördüm. Yanında kaldığımız torunumuzun maddi durumu iyi değil. Sizden ricam bize kömür vermeniz. Evimize kadar gelmen beni çok mutlu etti. Allah işinde güç ve kuvvet versin."

Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, hemen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü'nü arayarak köye yakacak kömür gönderilmesini sağladı. Kaymakam Ermiş, en kısa sürede yaşlı çite bir de soba göndereceklerini belirterek "Dede ile ninemiz üşüsün istemiyorum. Ben de sizin bir evladınız sayılırım. Ne isteğiniz olursa bana bir telefon açın yeter" dedi. - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdoğan Turan Ermiş Hüseyin Bulut Ömer Bulut Sarıkamış Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title