Haberler

Sarıkamış Harekatı'nın 99. Yıl Dönümüne Doğru

Anadolu Gençlik Derneği Kars Şubesi tarafından 99 yıl önce yaşanan harekat sırasında donarak şehit düşen 90 bin asker için Kur'an ı Kerim okutuldu AGD Genel Başkanı Turhan: "Bir inanç doğrultusunda Allah rızası için, hayatları boyunca hiç görmemiş, Sarıkamış'ın haritadaki yerini dahi bilmeyen, daha önce.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kars Şubesi tarafından Sarıkamış'ta 99 yıl önce yaşanan harekat sırasında donarak şehit düşen 90 bin asker için Kur'an-ı Kerim okutuldu.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen program kapsamında hafızlar tarafından şehit düşen askerlerin ruhları için Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı, katılımcılara "Şehadet Nedir?" adlı kısa film izletildi.

Programda konuşan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet diledi.

Bu toplantıları, çalışmaları yaparken "Ya bunlar da yapıyor" desinler diye yapmadıklarını, vefa göstermek adına yaptıklarını belirten Turhan, "Bizler bu çalışmalarımızı yaparken sadece Sarıkamış değil, İstanbul'un fethi, Kahramanmaraş'ın kurtuluşu, Yemen ve Kıbrıs Barış Harekatı'yla ilgili yaptığımız bütün çalışmalarda geçmişinden ders alan, şehitlerimizin hangi mana için hangi dava için mücadele ettiğini gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz" dedi.

Bir inanç doğrultusunda Allah rızası için, hayatları boyunca hiç görmemiş, Sarıkamış'ın haritadaki yerini dahi bilmeyen, daha önce Yemen'de, farklı mecralarda mücadele eden insanların Sarıkamış'ta vatan savunması yaptığını vurgulayan Turhan, şunları kaydetti:

"Yaşları 15-16 arasında değişen civanmert çocuklar, gençler, Rabbimizin rızasını kazanmak doğrultusunda yollara çıkmış oldular. Yollara çıkarken Yemen'deki mücadeleden gelirken üzerlerindeki yazlık elbiseleriyle bu mücadelenin içine girmiş oldular. Tabii bu mücadeleye girerken onlara ifade edilen 'Yolda Enver Paşa gelecek, sizlere kışlık elbiseler getirecek, her şeyiniz olacak. Bakın Rus'ların karşıda duran ordularının içindeki ocaklar gibi sizin de ocağınız olacak' demelerine rağmen ne yazık ki hava şartlarından, farklı imkansızlardan dolayı askerimiz, eline kışlık elbiseler ne yazık ki gelmeden mücadelenin içerisine girdiler."

Turhan, ecdadın sıfırın altında 40 derecelere varan soğukta vatan mücadelesi verdiğini sözlerine ekledi.

Etkinlik, çeşit programlarla devam etti. - Kars

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği Salih Turhan Sarıkamış Kars Politika Güncel Haberler

title