Haberler

Sancaktepe'de Alevilerin Evlerine IŞİD İmzalı Tehdit

Güncelleme:

IŞİD geriliminin tüm dünyayı ve özellikle Türkiye'yi sardığı günlerde, İstanbul'da; Sancaktepe'ye bağlı Sarıgazi'de Alevilerin başına gelenler gerilime tuz biber ekti.

Sancaktepe Sarıgazi'de cuma akşamı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce Alevi yurttaşların yaşadıkları Sarıbelde Sitesi'ndeki bir blokun giriş duvarına üzerinde IŞİD ve 3 hilal amblemi bulunan "Alevilere, Kürtlere ölüm. Tekbir IŞİD" yazısı yazıldı.

SİTE SAKİNLERİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Olayın panik yaratmaya yönelik olduğunu düşünen ve üzerinde fazla durmayan site sakinleri, olayın kimler tarafından yapılmış olabileceğini araştırırken cumartesi günü ise L18, L23, N4, N5, N9, A28, C28, F27 ve U7 bloklarına aynı el yazısıyla yine tehdit içerikli yazılar yazıldı. Bunun üzerine olay yerine polis çağıran site sakinleri şikâyetçi oldu.

POLİS GÖRÜNTÜLERİ İNCELİYOR

Sitenin güvenlik kamera görüntülerini ve yazıların bulunduğu yerin görüntülerini toplayan polis, güvenlik görevlilerinin ifadesini alarak ayrıldı. Polisin parmak izi çalışması yapmamasına tepki gösteren site sakinleri, olay yerine gelen bir polisin de "Belki yazılamayı sizin içinizden veya çevrenizden bazı gruplar yapmıştır" sözlerine şaşırdıklarını söyledi.

(Kaynak: Cumhuriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sancaktepe Sarıgazi İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

ehli delalet = alevilik:

Alevilik islam dışıdır ve batıldır. Fakat Bu kimseye onlara saldırı hakkı vermez. Ehli imanın görevi onlara hak olan doğru itikadı anlatmaktır. Kabul edip etmemekonlara kalmış.

7
20
yanıtYanıtla
Hz.Ali:

Sünnülük evrensel yahudiliktir. türklerin içinde çok sayıda hristyan olup müslümanlaşanlar vardır. Hristayan buna mecbur kalmıştır cünkü gerçek müslümanlık olan alevigi durdurmak icin tek çare sünnü olmalarıyıd Bkz:Yahudi olarak biline cem garipoglu bile camide cenaze namazıyla gömüldü göz var nizam var beyinde var :)

yanıt0
yanıt0
ATEİST:

Alevilerle alıp veremediğniz ne var bir türlü anlamış değilim . . her insanın kendine göre inancı vardır, kendine göre idealleri vardır, neden insanların dini inancına göre değerlendirmelerde bulunuyorsunuz ? çok dindar gördüm, azıcık açık giyinmiş bir yabancı bayan gördüğünde '' garıya bak'' deyişiyle ağzının suyunun akışı bir oluyor, örneklerini çok yaşadık, neden her insanı sadece dini inancı üzerinden yargılıyorsunuz? bir tane PKK''lı veya IŞİD''çiye selam vereceğime, bin tane aleviye selam veririm daha iyi. . . . geçenlerde bizim mahalledeki caminin hocası bana '' seni cuma günleri hiç camide görmüyorum'' diye resmen fırça attı, ben de cevap olarak : '' bende seni cumartesi günleri pavyonda göremiyorum'' dedim, o günden sonra kafir oldum onun gözünde, bilmiyor ki, benim ondan daha fazla İNSAN olduğumu . !!

9
0
yanıtYanıtla
imansiz:

SANA DEMEDIMIMI TEL ÖRGÜNÜN YANINDAN CAGIRILIYORSUN DIYE!!!!!!

yanıt0
yanıt0
SANCAKTEPE:

Bunların hepsi pravakasyondur. . . .

4
1
yanıtYanıtla
ZAZA TÜRK:

bana göre kimsenin alevi veya kürtlerle sorunu yok bunlar kendi kendilerine zaten sorunlar. . . TÜRK-İSLAM adaletine adapte olamadıkları için. .

1
0
yanıtYanıtla
Tayyip Baba Haklı:

Esas Kızılbaşlar Sünni Müslümanları Öldürmüşlerdir hiç Masum ayakları yapmayın Irakta şytan şia ve Suriyede kızılbaş Nusayri esad , İranda Kızılbaş Şiası çok büyük sünni katliamına İmza attılar. Kızılbaşlarda Sünnileri katletmeselerdi. İşit Köpekleride birilerinin hesabına çalışıyor sünniler asla katliam yapmadılar. Maraş diyeceksiniz sivas diyeceksiniz kabul etmiyorum gene derin güçler yaptı sünninin üstüne attılar. Sevme kızılbaşları güvenmem ama öldürülmelerine sevinmiş değilim.

0
1
yanıtYanıtla
sevgi güler:

bir alevi olarak doğmuş olabilirdin. bence kısa kes.

yanıt0
yanıt0
ZAZA TÜRK12:

din dersini kaldırmak isteyenin dini ne olur sizce

1
0
yanıtYanıtla
ZAZA TÜRK12:

Yüce TÜRK-İSLAM kardeşliği din ekseninde ve TÜRKLÜK yolunda kurulmuştur. bunu değiştirmeye kimsenin gücü yetmez

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title