Haberler

Sancaktepe Belediyesi ve İşkur, İşsiz Gençler İçin Kolları Sıvadı

Sancaktepe Belediyesi’nin, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Sancaktepe Kaymakamlığı ve Sancaktepe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak olarak düzenlediği ve işsizliği önlemek amacıyla başlattığı “İstihdam İçin Eğitim Projesi” için imzalar atıldı.

Sancaktepe Belediyesi'nin, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Sancaktepe Kaymakamlığı ve Sancaktepe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak olarak düzenlediği ve işsizliği önlemek amacıyla başlattığı "İstihdam İçin Eğitim Projesi" için imzalar atıldı.

Sancaktepe Belediyesi başkanlık makamında gerçekleşen imza törenine Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Başkan İsmail Erdem, İŞKUR İl Müdürü Muammer Çoşkun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu katıldı. İmza töreninde konuşan Başkan İsmail Erdem, "Özellikle istihdam oluşumunda İŞKUR'un ciddi anlamda katkıları var. Bizim göreve gelişimiz itibariyle çok farklı branşlarda İŞKUR, Milli Eğitim, Kaymakamlığın ortak protokolü çerçevesinde meslek edindirme kursları verilmiş oldu. Oradan mezun olan gençlerimizden binlercesi de iş bulup çalışıyorlar. Bir kısmı iş garantili oldu, bir kısmını da biz kariyer merkezimiz vasıtasıyla düşlerini gerçekleştirdik. Bugün de bunun bir devamı niteliğinde Sancaktepeli gençlerimizin hem meslek edindirme, hem de istihdamı yönünde önemli bir katkısı olacak" dedi.

Sancaktepe'de eğitim ve istihdam arasında etkin bir ilişkinin kurulması, nitelikli işgücü eksikliğinin giderilmesi ve işsiz gençlerin çeşitli sektörlere yönlendirilmesi amacıyla "İstihdam İçin Mesleki Eğitim Projesi"ne başlandı. Sancaktepe Belediyesi'nin, İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR'la birlikte başlattığı proje sayesinde, hem gençlere meslek kazandırılacak, hem de ilçe sanayisine nitelikli işgücü kaynağı sağlanmış olacak. Proje kapsamında, çeşitli nedenlerle işinden ayrılmış olup, mesleğini geliştirmek veya değiştirmek isteyen işsizlerin sektörün talepleri doğrultusunda mesleki eğitimle yerleştirilmesi ve istihdamları gerçekleştirilerek işsizliğin azalmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Proje kapsamında yaklaşık 2 bin kursiyer 6 aylık eğitime tabi tutulacak, eğitimleri süresince kendilerine belirli bir maaş verilecek ve sigortaları da yapılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Sancaktepe Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title