Haberler

Sanayi Çalışanlarına "Yangın Önleme ve Söndürme" Eğitimi

Adana'da Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB), sanayi çalışanlarına yönelik "yangın önleme ve söndürme" eğitimi verildi.

Adana'da Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB), sanayi çalışanlarına yönelik "yangın önleme ve söndürme" eğitimi verildi.

Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 407 işletmede 35 binin üzerinde çalışanın istihdam edildiği AOSB'de, olası yangınlara karşı alınan tedbirleri güçlendirmek amacıyla her yıl düzenlenen eğitimin bu yıl 13.'sü gerçekleştirildi.

Yangın uzmanı Metin Saraç, AOSB Başkanlığı Seyhan Salonu'nda yapılan bilgilendirmede, yangından korunma ve yangına karşı alınması gereken önlemler konusunda bilgi verdi.

Yangına ilk müdahalenin nasıl yapılması gerektiğini örneklerle anlatan Saraç, yangına zamanında ve doğru müdahalenin, maddi kayıpların yanı sıra can kayıplarının da önüne geçtiğini belirtti.

Bazı doğal nedenlerin dışında, yangınların çıkmasında en büyük etken olarak insanların görüldüğünü ifade eden Saraç, dikkatsizlik, aşırı güven gibi hallerin her zaman bir yangının başlamasına ve yayılmasına yol açabileceğini kaydetti.

Eğitimin ardından ateş yakılarak, yangın söndürme tüplerinin kullanımıyla ilgili uygulama yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Hacı Sabancı Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title