Haberler

Samsun Bafra'da Asarkale'de Kazı Çalışmaları Başlatılacak

Güncelleme:

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan Asarkale'de arkeolojik kazı çalışmalarının başlatılacağı bildirildi. Kazılar sonucunda tarihi dokunun gün yüzüne çıkarılması hedefleniyor.

Samsun'un Bafra ilçesindeki Asarkale'de kazı çalışmaları başlatılacağı bildirildi.

Bafra Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Helenistik döneme ait, savunma amacıyla yapılmış, Kızılırmak Vadisi'ndeki Asarkale'de arkeolojik kazıların başlatılmasına yönelik Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile protokol imzalandı.

Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Asarkale'nin önümüzdeki süreçte yapılacak kazı çalışmaları neticesinde tarihi dokusunun gün yüzüne çıkarılacağını belirtti.

Bafra'da İkiztepe kazılarının da yıllarca sürdüğüne işaret eden Kılıç, "Asarkale kazı çalışmaları aynı zamanda Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali'mize de farklı bir anlam getirecek olmasının yanında festival sürecindeki etkinlik yelpazemizde de yeni bir renk katmış olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Samsun Bafra Festival Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title