Haberler

Samsun'a Kazakistan'dan Kardeş Geldi

Güncelleme:

Başkan Yılmaz ve beraberindekileri Türkiye'nin Aktau Başkonsolosu Muteber Kılıç ve diğer Konsolosluk çalışanları karşıladı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz UNESCO'nun önderliğinde gerçekleştirilen"7. Avrasya Dünya Mirası Şehirleri Uluslararası Konferansı"na katılmak ve kardeş şehir protokolü imzalamak için Kazakistan'ın Aktau şehrine gitti...

Şehri gezen Başkan Yılmaz ve beraberindeki heyet daha sonra Aktau Başkonsolosu Muteber Kılıç'ı makamında ziyaret etti. Şehir hakkında misafirlerine bilgi veren ve Türk-Kazak ilişkilerinin bulunduğu seviyenin daha da geliştirilmesi için gözlemlerini aktaran Başkonsolos Kılıç, Başkan Yılmaz'ın onuruna bir de akşam yemeği verdi. Yemeğe, Aktau Şehir Valisi Edil Zhanbyrshin'de katıldı. İki şehir arasında nelerin yapılabileceğinin konuşulduğu yemekte karşılıklı olarak kültürel, sanayi, ticari ve turizm alanlarında yapılabilecek işbirliği ve ilişkilerin nasıl geliştirilebileceği üzerinde duruldu.

Şehir Valisi Edil Zhanbyrshin, Actau'nun Hazar Denizi'ne kıyısı olan, eski İpek Yolu üzerinde, doğal güzelliklere sahip bir liman şehri olmasının verdiği avantajlardan bahsederken Başkan Yılmaz'da Kazak yetkililere Samsun ile ilgili bilgiler vererek şehri tanıttı.

RESMİ GÖRÜŞMELER, KONFERANS VE KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ

Bir sonraki gün sabah saatlerinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Mangistau Eyalet Valisi A.Aydarbayev, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy,Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Fahri Solak, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Genel Sekreteri Mehmet Duman ve TÜRKSOY Yönetim Kurulu Üyesi'nin katılımlarıyla gerçekleşen bir toplantı yapıldı. Görüşmede Kazakistan'da yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılara sağlanacak olan kolaylıklar ve yöntemleri masaya yatırılırken potansiyel yatırım imkanları konuşuldu. Kazak yetkililer yatırım yapacak kişilere kolaylık sağlanacağını ve inşaat, alt yapı, sanayi, ticaret kollarında ortak çalışmaya hazır olduklarını belirttiler.

Bu toplantının ardından "7. Avrasya Dünya Mirası Şehirleri Uluslararası Konferansı", Aktau Şehir Valisi Edil Zhanbyrshin'in ve Mangistau Eyalet Valisi A.Aydarbayev'in konuşmalarıyla başladı. Ardından Dünya Mirası Şehirler Örgütü Genel Sekreteri (DMŞÖ) Denis Ricard ile DMŞÖ Başkan Yardımcısı ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy birer sunum gerçekleştirdiler.

Konuşmaların ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya yılmaz ile Aktau Şehir Valisi Edil Zhanbyrshin, Aktau şehri ile Samsun'u kardeş şehir yapan anlaşmalara imza attılar. Konferans ve imza töreninin sonrasında Kazak kültüründen şarkılar ve danslar eşliğinde yemek yenildi. Aktau şehir gezisi ile devam eden gün, geleneksel Aktau çadırlarında verilen yemek, açık havada düzenlenen şarkılar, tiyatro ve dans gösterileriyle son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yusuf Ziya Yılmaz Kazakistan Türkiye Samsun Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title