Haberler

Sağlık Emekçileri, tiyatroculara taş çıkardı

Dikili Belediyesi örnek bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atarak, Dikili Devlet Hastanesi'ne görev yapan sağlık emekçilerini tiyatroya buluşturdu.

Dikili Belediyesi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Dikili Devlet Hastanesi Başhekimliği işbirliğinde örnek bir projeye imza attı.

Sanata ve tiyatroya ilgiyi daha da attırmak için hayata geçirilen proje kapsamında, Dikili Belediyesi Devlet Hastane'sinin farklı birimlerinde çalışan  6 sağlık emekçisi, "Lilith'in Kadınları" oyununu sahneledi.  Sağlık çalışanlarının ortaya koydukları performans, profesyonel tiyatroculara taş çıkardı.

Dakikalarca Alkışlandılar

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Tiyatro Eğitmeni Damla Ekeke İkiz'in gözetiminde aldıkları eğitimler sonucu profesyonel tiyatroculara taş çıkaran bir oyun ortaya koyan Dikili Hastanesi çalışanları tarafından sahnelenen ve Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol,  Dikili Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mustafa Molla Kudret Eralp ile İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Sürenkök'ün da izlediği "Lilith'in Kadınları" oyunu, izleyenlerden büyük bir ilgi gördü. Serpil Canalan'ın kaleme aldığı farklı konumlardaki kadınların yaşamış olduğu mağduriyetler, travmalar ile toplumsal sorunların anlatıldığı oyunu sahneleyen Dikili Devlet Hastanesi'nin farklı birimlerinde görev yapan  Arzu Pek, Fatma Aslan, Gül Okur, Pakize Arslan Gökkuş, Sevil Özkan ve Şerife Yılmaz'ın başarılı performansı izleyicilerden dakikalarca alkış aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dikili Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title