Haberler

Ruslar, Alanya'daki Tarihi 'Aya Yorgi Kilisesi'nde Ayin Yaptı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 19'uncu yüzyılın başlarında kurulan tarihi Aya Yorgi (Aziz George) Kilisesi'nde, Rus uyruklu Ortodoks ve Katolik kiliselerine mensup Hristiyanlar için ayin düzenlendi.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 19'uncu yüzyılın başlarında kurulan tarihi Aya Yorgi (Aziz George) Kilisesi'nde, Rus uyruklu Ortodoks ve Katolik kiliselerine mensup Hristiyanlar için ayin düzenlendi.

Alanya'nın Hıdır İlyas mevkiinde yer alan tarihi Aya Yorgi Kilisesi'nde bu sabah düzenlenen ayine 50 kişi katıldı. Ayine katılanlar, mum yakarak dua etti, ilahiler okudu. İstanbul Patrikhanesi'nde görevli peder Pater Visarion'un yönettiği ayin yaklaşık 2 saat sürdü.

Ayini organize eden Fulya Çapar, İstanbul Rum Patrikhanesi'nden gelen yüksek rütbeli din adamı Pater Visarion'un Rusça ve Yunanca ayin yaptığını söyledi.

Ayine Alanya'da yaşayan Ortodoks ve Katolik cemaatine mensup Ruslar'ın yanı sıra, Antalya, Yunanistan ve Almanya'dan gelen Hristiyanların da katıldığını belirten Fulya Çapar, "Aya Yorgi Kilisesi, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun gayretleriyle yeniden ibadete açıldı. 2000 yılından bu yana dünyada olduğu gibi Türkiye'de de dini turizm yayılmaya başladı. Bu yüzden Alanya'daki Rus cemaatinin katılımı bizim için çok önemli. 3 Mart'ta bir ayin daha yapacağız. Nisan ayı sonunda, Hristiyanların, her yıl Hz. İsa'nın dirildiğine inanılan günün yıldönümünde kutladığı bayram olan Paskalya Yortusu'nu (Yumurta Bayramı) burada geniş katılımla kutlayacağız. İnşallah bu kiliseyi Alanya'ya yakışır hale getireceğiz" diye konuştu.

Alanya'nın Mahmutlar Beldesi'nde yaşayan 70 yaşındaki Yorgi Yorgadis ise tarihi Aya Yorgi Kilisesi'nde ayine katılmanın tarif edilemeyecek kadar güzel bir duygu olduğunu kaydetti.

Aya Yorgi Kilisesi'nin ibadete açılmasının Alanya'da yaşayan Rusları çok mutlu ettiğini dile getiren Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Anjelika Anzhela da "Müslüman bir ülkede ibadetlerini özgürce yapabilmeleri Alanya'da yaşayan Ruslara daha fazla güven veriyor. Bize destek olan Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'na çok teşekkür ediyorum" dedi. - Antalya / Alanya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aya Yorgi Kilisesi Hasan Sipahioğlu Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title