Haberler

Rus Savaş Gemisinin Güvertesindeki Üniformalı Askerlerin Mesajı: Biz Dostuz

Güncelleme:

Daha önce gemisinde omzunda silahla poz veren askerin ardından önceki gün Boğaz'dan geçen bir Rus gemisi, güvertesine sıralanmış üniformalı askerlerle Türkiye'ye 'barış' mesajı verdi.

Karadeniz'den gelen Rus Donanması'na ait 868 borda numaralı "Pytlivy" adlı savaş gemisi, önceki gün Sabah saatlerinde Boğaz'dan geçiş yaparak Sarayburnu önünden Marmara Denizi'ne girdi. Daha önce Boğaz'dan geçen silahlı Rus gemilerinin aksine bu kez güvertede mavi kıyafetli Rus askeri personel vardı. Güverteye sıralanan personeli bir asker kamerayla kayda alıyordu. Askeri uzmanlar, Türk bayrağıyla geçen Rus gemisinin ardından, güvertesinde askerlerle birlikte geçen geminin amacının barış mesajı vermek olduğunu söyledi.

"ZARARSIZ GEÇİŞ REJİMİ"

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, geçiş yapan Rus gemisinin gerek kontrol mekanizmalarında gerek taşıdığı silah ve radarlarında geçişi ihlal edecek bir durumun olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Gemi için zararsız geçiş rejimini ihlal etmiyor. Üzerinde bulunan silahları tevcih etmemiş, radarları ve diğer sistemleri çalışır pozisyona almamış. Tam bir susma pozisyonunda geçme yapıyor. Güverte üzerindeki denizciler, geminin savaş yerlerinde pozisyon alarak o şekilde donatılmamış. Ben de 3 harp gemisinin komutanlığını yaptım. Gemi komutanının ve personelinin psikolojisini bilirim. Burada Rus gemisindeki personel Türk halkına karşı dostça bir izlenim vermeye çalışıyor. Barış içerikli bir görüntü. Güverteye dizilerek ve geçişi ihlal edecek herhangi bir eylemde de bulunulmayarak Türkiye'ye bir barış mesajı veriliyor."


"GÜVEN VE SEVGİNİN ASKERİ ŞEKİLDE SUNUMU"

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz'e göre geminin Rus komutanı, personelinin İstanbul'un güzelliklerini görmesi için olduğu kadar Türk yetkililere Türk halkını selamladığını da göstermek için böyle bir davranışa yöneldi. Gürdeniz, "Rus komutan, bu geçiş sırasında görevli seyir personel dışındaki herkesi güverteye çıkartarak bize duyduğu güveni ve sempatiyi kanıtlamak istemiş. Savaş ve taarruz durumunda bulunan personel bile güvertede yer alarak bu sempatiyi pekiştirmek amacında olduklarını kanıtlamış. Bu eylem, tamamen iyi niyet çerçevesinde Türk toplumuna olan güven ve sevginin askeri şekilde sunumudur." diye konuştu.

GAYRİRESMİ SELAMLAMA

Emekli Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İstanbul Baş Kılavuz kaptanı Saim Oğuz Ülgen de şunları söyledi:

"Askeri literatürde 'çimavira' denilen selamlamanın gayriresmi bir yöntemini uygulayan komutan, tüm personelini güvertede toplayarak duyduğu güveni kanıtladı. Çimavira, askeri emir gerektiren bir selamlama biçimi. Komutan, zannediyorum, emir almadan, 'çimavira'ya en yakın gayriresmi bir selamlama yöntemi kullanmış. Personeline, 'İstanbul'un güzelliklerini görün' derken; İstanbullulara 'En güzel üniformalarımızla karşınızdayız. Sizi selamlıyoruz.' mesajı verdiler."

2 SAVAŞ GEMİSİ DAHA BOĞAZ'DA

Rus Donanması'na ait iki gemi daha dün sabah İstanbul Boğazı'ndan geçti. 127 borda numaralı 'Minsk' isimli savaş gemisi İstanbul Boğazı'ndan geçerek Marmara Denizi'ne açıldı. 031 borda numaralı "Aleksandr Otrakovskiy" adlı savaş gemisi de Karadeniz'den gelerek, İstanbul Boğazı'na girdi. İki geminin Boğaz'dan geçişi sırasında Türk Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi botları eşlik etti. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Marmara Denizi Karadeniz İstanbul Türkiye Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (65)

Cengizhan:

Rusya olmasa turkiye coktan parcalanmisti allah rusyadan razi olsun

19
20
yanıtYanıtla
Selim:

Halk bunu anliyorda saray bir turlu anlayamiyor hayret

yanıt11
yanıt10
ERDİ:

BENCE PUTİN O KADIN RUS ASKERLERİNİN MAAŞLARINI ÖDEYEMEDİ AKSARAYDA ÇALIŞTIRMAK İÇİN ORAYA VİTRİNE ÇIKARMIŞ

8
15
yanıtYanıtla
COŞKUN:

İZMİRLİ YOKSA SENDEMİ RUSSUN DE BAKİM

yanıt0
yanıt0
Cengizhan:

Bizim dostumuz Rusyadir Turkler gibi mert acik sozlu bir gercek muttefikimizdir

15
5
yanıtYanıtla
TÜRKİYE:

NE DOSTU BİZ DOST DEĞİLİZ RUSKİLERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

1
15
yanıtYanıtla
42 42 42:

arkadaşlar konu çok basit rusya bizle alış verişi kesince aç kaldı barışmak istiyor tayyip baba affediver şu çocuğu bi daha yapmayacak böyle yanlış

5
9
yanıtYanıtla
BRAHMA:

Rusyanın, egemenlik hakkımıza saygı göstermesi lazım. Rusya, evet bizim uçak girmiş desin. Gerisi gelir. Gerçekten, bizimkiler Rusların uçağını sınırımız dışında düşürseler di savaş çıkardı. Ruslar farkında gerçeğin fakat kabullenmiyorlar.

10
2
yanıtYanıtla
Vatan:

Bre cahil Rusya uçağı düştükten sonra aynı ihlalin defalarca yapıldığını bilmez misin sen ? Bilmezsin çünkü ne kapasiteniz var ne araştırma kabiliyetiniz ne de bir lisan olup biteni anlayacak. Ancak uyduruk haberleri tek taraflı okuyup yorumlayın. Uçak düştü başın göğe erdi şu an dostun bile kalmadı. Rusya da bu sayede sıcak denizlere inip politikasını gerçekleştirmek üzere. Suriyenin adını değiştiren devletten bahsediyoruz.

yanıt2
yanıt0
tc anayasası deli gömleği değildirrrrrr!:

''YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ''

8
3
yanıtYanıtla
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title