Haberler

Eski Bakan Yazıcı'nın Sözleri Kongreyi Karıştırdı

Güncelleme:

Rize'de 3 adayın yarıştığı kongrede konuşan Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Hayati Yazıcı'nın "Ekonomik özgürlüğü olmayan teşkilata girmesin" sözleri tartışma konusu oldu.

Rize'de 3 adayın yarıştığı AK Parti Pazar İlçe kongresinde konuşan Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Hayati Yazıcı'nın, "AK Parti teşkilatlarında başkanlık statüsünde görev alacak kişilerin ekonomik özgürlüğü yoksa, geçim onun için sorunsa, yeterli performansı gösteremez" sözlerine kızan adaylardan işçi emeklisi İlhami Günaydın, 'Parası varsa siyaset yapsın, yoksa yapmasın mantığı son derece yanlış" diyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine tekrar kürsüye çıkan Yazıcı, "Yönetim mevkiinde olan kişi zamanının büyük çoğunluğunu yönetici olduğu mevkide geçirmek zorunda. Dolayısıyla o kişinin geçim sıkıntısı olmaması gerektiğini söyledim. Zengin olacak demedim" diyerek açıklama yaptı.

KONGREYİ KARIŞTIRAN SÖZLER

Pazar Belediyesi Konferans salonunda gerçekleştirilen ve mevcut başkan Sabri Aydoğdu'nun aday olmadığı AK Parti Pazar İlçe Kongresinde, İlçe Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, organizatör Savaş Büyükterzi ile İlhami Günaydın başkanlık için yarıştı. Kongreye katılan Gümrük ve Ticaret eski Bakanı, AK Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, AK Parti teşkilatlarında, özellikle başkanlık statüsünde görev alacak olan kişilerin mutlaka ekonomik özgürlüğe sahip kişiler olması gerektiğini belirterek, 'Kişinin ekonomik özgürlüğü yoksa, geçim onun için bir zorluksa, o insanın Ak Parti'de başkanlık düzeyinde yeterli performansı göstermesi mümkün değildir" dedi.

ADAYDAN TEPKİ

Bu sözler üzerine Çaykur işçi emeklisi olan başkan adayı İlhami Günaydın söz hakkı istedi. Yazıcı'ya seslenen ve sözlerinin kendisini çok üzdüğünü ifade eden Günaydın şunları söyledi: "Bu davanın içerisinde görev alan arkadaşların, özellikle başkan sıfatı taşıyacak olan insanların zenginlerden olması gibi bir ifade kullandınız. Biz mütevazi yaşayan insanlarız. Kimseye el açıp bir şey istemiyoruz. Zenginlerin yönettiği bir Türkiye'de Başbakanımız, döneminde varoşlardan oy alarak geldi. Kendisi de çok zengin, holding sahibi değildi. Bugün Cumhurbaşkanı oldu. Partimiz iktidara geldiğinde ülkeyi sermaye grupları yönetiyordu. Bunlar aşılarak iktidara gelindi, prim vererek değil. Hangi ilçe başkanı, belediye başkanı cebinden para harcayarak yatırım yapmıştır? Önemli olan beyindir, bizde de bu vardır. Parasıyla yatırım mı yapacak da parası varsa siyaset yapsın? Parası yoksa yapmasın mantığı son derece yanlış."

YAZICI SİNİRLENDİ

Günaydın'ın bu konuşması salonda büyük alkış aldı. Bu sözler üzerine sinirlenen ve tekrar kürsüye gelen Hayati Yazıcı, "Söylediğim her sözü bilerek söylerim, anlamını bilirim. Yönetim kurulu başkanları, zenginlerden oluşacak demedim, demem. Böyle bir söylem olursa senden önce ben karşı çıkarım. Benim söylediğim şu; yönetim mevkiinde olan kişi zamanının büyük çoğunluğunu yönetici olduğu mevkide geçirmek zorunda. Dolayısıyla o kişinin geçim sıkıntısı olmaması gerektiğini söyledim. Zengin olacak demedim. Beyni zengin olacak, ufku, anlayışı zengin olacak. Bunları isteriz" dedi.

Seçimlerde 401 delegeden 325 kişi oy kullandı. Nurettin İnce 244 oy alarak AK Parti Pazar İlçe başkanı seçilirken İlhami Günaydın 77 oyda kaldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500

Yorumlar (41)

znb:

Ne var bunda adam doğru doğru dosdoğru konuşmuş, Yönetici demek para demek. . . . . Yarın oraya buraya koşturmaya başladımı başlar ağlaşmaya benim karnımı evimi kim bakacak diye yetkiyi de eline aldımı ekonomik özgürlüğü olmadığı için milleti haraca kesmeye kalkar. . . . . . . Siyaset maalsef TC. de para işi. . . . . . . Yeri gelecek cebinden para da harcayacaksınız. . . . . . . . . . . .

5
22
yanıtYanıtla
BingölmobilWeb@haberler.com:

Rantçı,paracılar sizi

25
1
yanıtYanıtla
Cenk:

Allah gercekigi söyletmis

25
0
yanıtYanıtla
arslan:

YAV BU AKP LİLERİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL. 5 YIL ÖNCE SÖVENLERİ PARTİYE MONTAJLADILAR GIKINIZ ÇIKMADIKÜRTÇÜLÜK POLİTİKASI DAYATILDI GIKINIZ ÇIKMADIFAKİRLİK SÖMÜRÜSÜ YAPAN AMA ZENGİNLİK İSTEYEN PARTİNİZ BUNU AÇIKÇA İFADE EDİYOR AMA HALA GIKINIZ ÇIKMIYOR. SİZLER O PARTİDEN NE BEKLİYORSUNUZ?BU ELEŞTİRİ DEĞİL . GERÇEKTEN BİR BEKLENTİNİZ VARMI MERAK EDİYORUM. MENFAAT DIŞINDA

23
2
yanıtYanıtla
SERDAR:

AKP nin fakirle ne işi olur ki. Ha olur. . . Seçim zamanı. . Bir de halk fakir olmalı ve öyle kalmalı. Yoksa kömürleri kime verip karşılığında oy alacaklar.

22
2
yanıtYanıtla
SEREF YOKSUNLARI..mobilWeb@haberler.com:

TABANDAN TAVANA KADAR MANTIK PARA BUNLARDA... PARA VARSA AKP DESIN AKP DENSIN... OLAY BU ARKADAS.. BAK ADAM DOGRUYU DEMIS KIMSE ADAM GIBI OY VERMEMIS.. SIKIYOSA VERSINLER HEMEN ASAGI CEKERLER VALLA...

22
1
yanıtYanıtla
izmirli:

paraya tapanlar partisi akp

20
3
yanıtYanıtla
bugibugi159:

garibanların oylarıyla ikdidar olup zengin olacaksınız ondan sonrada çıktığınız yumurtayı beğenmiyeceksiniz allah sizleri bildiği gibi yapsın inşallah verdiğim ve verdirdiğim oylar zehir zııkkım olsun inşallaah

18
3
yanıtYanıtla
rezamobilWeb@haberler.com:

Yeni adaya zaman verin bir seneye kalmaz ekonomik ozgurlugu kriterini saglar

16
5
yanıtYanıtla
A.paşalı:

haklı 12 yılda hala köşeyi dönemediyse orada ne işi var

17
3
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title