Haberler

Piyano Aşkı Anlatıyor, Semazenler Aşka Dönüyor

Güncelleme:

Dünyaca ünlü sanatçımız piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu'dan yepyeni bir proje. Piyano Aşkı Anlatıyor, Semazenler Aşka Dönüyor.

Ünlü sanatçı bu yeni sahne çalışmasında her yönüyle aşkı anlatırken, konserin zirve noktasında piyanosu ile semazenlere eşlik ediyor. Uğurlu'nun yeni projesinin ilk konseri, 17 Kasım Pazar saat 15.00'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde. Konser 8 Aralık Pazar günü yine saat 15.00'da Sirkeci Garı Tarihi Bekleme salonunda tekrarlanıyor. Konser yine özel metinlerle hazırlanan görsel sunumla destekleniyor.

Tuluyhan Uğurlu'nun piyanosu ile aşkı anlatacağı konserlerde aşkın her hali dile geliyor…Leyla ile Mecnun'dan, lale ile İstanbul'un aşk hikâyesine, gülle bülbülün değişmeyen sevdalarına, mitolojik aşklardan günümüze aşk… Tasavvufta aşk, İstanbul ve aşk… Mimar Sinan'ın Ayasofya sevdası, Latife Hanım'ın Mustafa Kemal'e yazdığı aşk dolu mektuplar… Fuzuli'den Attila İlhan'a, Pablo Neruda, William Shakespeare'e, Özdemir Asaf'a kadar büyük şairlerin aşk üzerine yazdıkları dizeler… İskender Pala'nın etkileyici üslubu içinde kainatın her yerinde aşkı arayan, sorgulayan, masal tadında metinleri…

Tuluyhan Uğurlu'nun piyanosu aşkı anlatıyor, semazenler aşka dönüyor. Semazenlerin dönüşleri ile "aşk" sözün ötesinde derin bir anlam kazanıyor… Aşkı konuşmak, aşkı yaşamak ve piyanonun kanatlarına tutunup, kâinatın güzellikleri arasında aşkı aramak için 17 Kasım Pazar Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, 8 Aralık Pazar Sirkeci Garı'nda buluşuyoruz.

Piyanist Tuluyhan Uğurlu bu yeni projenin önemine şöyle anlatıyor:

"Aşkın kültürümüzde ayrı bir yeri vardır. Anadolu toprağının temelinde aşk vardır, sevda vardır… Bu ülkede kırk ikinci yağmurları bile aşkla, tutku ile yağar. Mevlana'nın dediği gibi 'Kainat birbirine sevgi ile bağlanmış, sevgisiz insandan dünya korkarmış' diyerek başlıyoruz konsere. Amacımız aşkı, sevdayı, sevgiyi hatırlatmak… Bu teknoloji çağında, bizim yerimize makinaların iletişim kurduğu bir dünyada sevginin önemine vurgu yapabilmek…"

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tuluyhan Uğurlu Piyanist İstanbul Kadıköy Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title