Haberler

Moskova'dan Kudüs Mesajı: Erdoğan'ın İsrail Tutumu, Rusya'nın Tutumuyla Örtüşmüyor

Güncelleme:

İİT zirvesi devam ederken bir açıklama yapan Kremlin sözcüsü Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail tutumunu bildiklerini ancak bu konuda aynı görüşü paylaşmadıklarını söyledi.

İİT toplantısı devam ederken bir açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail tutumunu bildiklerini ancak bu konuda Ankara'yla aynı görüşü paylaşmadıklarını söyledi.

ERDOĞAN'IN "İSRAİL TERÖR DEVLETİDİR" AÇIKLAMASI SORULDU

Peskov'a bugünkü basın toplantısında, Erdoğan'ın İİT zirvesi açılışında yaptığı "İsrail, terör ve işgal devletidir" açıklaması soruldu.

"RUSYA'NIN TUTUMUYLA UYUŞMUYOR"

Peskov, "Erdoğan'ın bu tutumunu biliyoruz ve mevcut durumda bu tutum, Rusya'nın tutumuyla örtüşmüyor. Rusya'nın Kudüs ve Ortadoğu'da çözümle ilgili tutumu çok iyi biliniyor" yanıtını verdi.

"BAŞKA BİR ŞEY EKLEMEYECEĞİM"

Erdoğan'ın bu görüşünün çözüm açısından yapıcı olup olmayacağı sorusunu ise yanıtsız bırakan Peskov, "Söylediklerim dışında bir şey eklemeyeceğim" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etme ve büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösteren Erdoğan, İsrail'in işgal ve terör devleti olduğunu söylemişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Rusya Federasyonu Dmitriy Peskov İsrail Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title