Haberler

Pedaller Sarıkamış İçin Dönüyor

Sarıkamış Şehitleri'ni anmak için İstanbul'dan yola çıkan bisikletliler, Sarıkamış'a ulaştı.

Sarıkamış Şehitleri'ni anmak için İstanbul'dan yola çıkan bisikletliler, Sarıkamış'a ulaştı.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile İstanbul Gençlik ve Spor Kulübü'nün organize ettiği bisiklet turuna katılan bisikletliler, Sarıkamış Şehitliği önünde Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş tarafından karşılandı.

Kaymakam Ermiş, burada yaptığı konuşmada, Sarıkamış Harekatı'nda donarak şehit düşen 90 bin askeri bu yıl 98. kez andıklarını ifade ederek, Türkiye'nin çeşitli illerinden çok sayıda kişinin şehitleri anmak için Sarıkamış'a geldiğini söyledi.

Anma etkinlikleri kapsamında, yarın yapılacak yürüyüşe yaklaşık 15 bin kişinin katılacağını anlatan Ermiş, 100. yılda da 100 binleri ağırlamak istediklerini dile getirdi.

Kentteki hava sıcaklığının eksi 15 derece olduğunu vurgulayan Ermiş,

"Şehitlerimiz Allahuekber Dağları'nda eksi 40 derecede imkansızı başardılar. İddia ediyorum şimdiki nanoteknoloji ürünlerle orayı geçemeyiz. Ama o zaman, 98 yıl önceki şartlarda geçilmiş, Sarıkamış'ın bir kısmı ele geçirilmiş" dedi.

Kafile Başkanı Tuna Akyüz de Sarıkamış Şehitleri'ni anma etkinlikleri kapsamında İstanbul'dan Sarıkamış'a bisiklet turu düzenlediklerini anımsatarak,

"Bu tura katılan bisikletçiler geri döndükleri zaman yaşadıkları bu duyguyu yüzlerce kişiye anlatacak. İstanbul'dan çıktık, Bartın, Sinop, Samsun, Trabzon ve Ardahan valilerinden aldığımız toprak ilavesiyle geldik. Bugün de buradayız" diye konuştu.

Kaymakam Ermiş, konuşmaların ardından Kafile Başkanı Akyüz'e Sarıkamış Şehitleri tablosu hediye etti.

Bu arada, Sarıkamış Dayanışma grubu üyeleri de Sarıkamış Şehitliği Anıtı'na gelerek dua etti.

Muhabir: Çağlar Sefertaş / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Levent Harman - KARS

Kaynak: AA / Güncel

Erdoğan Turan Ermiş Sarıkamış İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

title