Haberler

Pedalları "Kuzey Ormanları" İçin Çevirdiler

İstanbul'da yapımına başlanan 3. Köprü, 3. Havalimanı ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi projeleri protesto eden "Kuzey Ormanları Savunması" üyeleri bisikletleriyle kamp kuracakları Kurtkemeri'ne doğru yola çıktı.

İstanbul'da yapımına başlanan 3. Köprü, 3. Havalimanı ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi projeleri protesto eden "Kuzey Ormanları Savunması" üyeleri bisikletleriyle kamp kuracakları Kurtkemeri'ne doğru yola çıktı.

Riva İğneada kamplarından sonra Kurtkemeri kampında 3. kez bir araya gelecek Kuzey Ormanları Savunması üyeleri, 3 gün sürecek olan kampta başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'ndeki ormanların ve çevrenin korunması, kamuya ait alanların savunulması, nükleer enerji konularının tartışılacağı paneller ile atölye çalışmaları düzenlenecek.

Kuzey Ormanları Savunması üyeleri, Kemerburgaz Kurtkemeri'nde bulunan Şişli Vakfı Piknik Alanı'ndaki kampa İstanbul'un çeşitli semtlerinden kaldırılan otobüsler ve bisikletlerle gitti. Kamp alanına bisikletleriyle gidecek olan yaklaşık 30 kişilik grup saat 10.00 sıralarında Sarıyer Hacıosman Metro İstasyonu önünde buluştu. Grubun üyesi Çiğdem Çidamlı hareketten önce gazetecilere kamp ile ilgili bilgiler verdi. Çidamlı, kampları İstanbul'un kuzeyinde yapılan 3. havalimanı ve 3. köprü gibi projeleri durdurmak ve bu projelere karşı toplumda farkındalık yaratmak için düzenlediklerini söyledi. Çidamlı, "Arkadaşlarımızın bir kısmı dün akşamdan kamp alanına gitti. Çadırlar kuruldu, film gösterimleri için gerekli alanlar oluşturuldu. Atölyeler ve paneller yapılacak. Gece de konser gibi etkinlikler yapılacak. Yarın forumumuz olacak ve ardından da kamp alanına yakın ağaç kesimi yapılan bir noktada basın açıklaması yapacağız" dedi.

Efe Baysal adlı bir üye ise İstanbul'un kuzeyindeki ormanlık alanların talan edilmesine ve ranta açılmasına karşı toplumda bilinç oluşturmak istediklerini söyledi. Baysal, çevre duyarlılığı olan vatandaşları gönüllü olarak etkinliklerine de davet etti.

Grup üyeleri yapılan açıklamaların ardından bisikletlerle kampın yapılacağı Kurtkemeri mesire alanına doğru hareket etti. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuzey Ormanları İstanbul Marmara Riva Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim oldu? Survivor 4. eleme adayı kim? 20 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir?
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title