Haberler

Özgecan'ın Katil Zanlıları, Güvenlik Nedeniyle 3 Ayrı Cezaevine Gönderildi

Güncelleme:

Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Suphi Altındöken ile ona yardımcı olan baba Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe güvenlik gerekçesiyle ayrı cezaevlerine gönderildi.

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı vahşice öldürdüğünü itiraf eden katil zanlısı Suphi Altındöken ile ona yardımcı olan baba Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

3 AYRI CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Zanlılar, güvenlik gerekçesiyle adliyeye getirilen cezaevi aracı ile Tarsus dışında 3 ayrı cezaevine gönderildi.


(Özgecan'ı vahşice katleden katil zanlısı Suphi Altındöken)

(Özgecan'ın yakılmasına yardım eden Baba Necmettin Altındöken)


(Suç ortağı 20 yaşındaki Fatih Gökçe)

3 ZANLIYA DA AVUKAT VERİLDİ

İnternet sisteminden avukat talebine olumsuz yanıt alan Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı, son çare olarak baroya talebini yazılı olarak bildirmiş, Baro Başkanı Alpay Antmen de akşam saatlerinde "Her ne kadar avukatlarımız istemese de yasa gereği 3 zanlıya avukat verildi" açıklamasını yapmıştı.

"HAK ETTİKLERİ CEZAYA ÇARPTIRILMALARI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Antmen, "Her ne kadar avukatlarımız istemese de yasa gereği 3 zanlıya avukat görevlendirildi. Biri baro üyesi olmak üzere iki CMK avukatı, bir de özel avukat sorgularda yer alacak. Baro üyesi avukatımız, sadece sorguda yer alacak, herhangi bir savunma yapmayacak" diye konuştu.

Antmen, olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, zanlıların hak ettikleri cezaya çarptırılmaları için çalışacaklarını söyledi.

FATİH GÖKÇE'NİN AVUKATI KONUŞTU

Cinayetin suç ortağı Fatih Gökçe'nin avukatı Evrensel gazetesine konuştu. Baro tarafından görevlendirilmeyen Avukat Nazmi Karataylı kişisel olarak Gökçe'nin avukatlığını üstlendi.

Gazetenin telefonla ulaştığı avukat Nazmi Karataylı Baro'nun "zanlıları savunmayacağız" açıklamasını "Benim kendime göre sebeplerim var, savunma hakkı diye bir şey var ben bir savunma yapmaya çalışıyorum. Avukatlığın ne olduğunu bilmemek gibi bir sorunumuz var'' dedi.

Nasıl bir savunma yapmayı düşündüğünü sorulan avukat Nazmi Karataylı ''Bu sizi ilgilendirmez'' dedi ve diğer soruları yanıtlamayacağını belirterek görüşmeyi sonlandırdı.

CANİNİN İFADELERİ KAN DONDURDU

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde hunharca cinayete kurban giden Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katil zanlısı minibüs sürücüsü 26 yaşındaki Suphi Altındöken'in jandarmada verdiği ifadeler kan dondurdu.

Türkiye'yi gözyaşına boğan vahşeti soğukkanlılıkla anlatan Altındöken ifadesinde, Özgecan'a önce tecavüz etmek istediğini, bunu yapamayınca da bıçaklayıp, son darbe olarak kafasına levye ile vurup öldürdüğünü anlattı. Canavar, "Cesedi ortadan kaldırmak için üzerine benzin döküp çakmağı çakıp yaktım. Çünkü gömmeye zamanımız yoktu" dedi.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 11 Şubat günü ortadan kaybolan ve 13 Şubat'ta yakılmış cesedi bulunan Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, tüm Türkiye'yi ayağa kaldırırken, katil zanlısı Suphi Altındöken, sorgusunda suçunu itiraf edip cinayeti nasıl işlediğini soğukkanlılıkla en ince detayına kadar anlattı.

"DİRENEREK TECAVÜZ ETMEMİ ENGELLEDİ"

Anlattıklarıyla sorguyu yapan görevlilerin bile kanını donduran katil zanlısı Suphi Altındöken, Özgecan Aslan ile kız arkadaşını Tarsus'taki AVM önünden aldığını, diğer kızın yolda indiğini belirterek, hava kararmak üzereyken vahşete uzanan korkunç dakikaları şöyle anlattı:

"Özgecan 'Mersin'e gideceğim' dedi. Ben D-400 karayolu yerine Hal Kavşağı'ndan otoban istikametine gittim. Özgecan ters yöne gittiğimi daha sonra fark etti, bana bağırmaya başladı. Ben de biraz gittikten sonra aracı kenarda durdurdum tecavüz etmek amacı ile saldırdım. Ancak boğuşmaya başladık, bu sırada cebinden çıkardığı biber gazını yüzüme sıktı, tırnakları ile de yüzümü parçaladı. Direnerek tecavüz etmemi engelledi. Bu sırada tırnaklarıyla yüzümü parçalayarak canımı çok yaktı. Bir anda kendimi kaybettim. Araçta bulunan bıçağımı rastgele sallamaya başladım. Sinirden korkudan ne yaptığımı hatırlamıyorum. Kaç defa sapladığımı hatırlamıyorum. DNA testinde delil bırakmamak için de iki elini bileklerinden kestim, cesedi yaktım."

"BABAMI VE FATİH'İ ALDIM"

"Bıçakladıktan sonra ölmediğini gördüm ve araçta bulunan levye ile kafasına defalarca vurmaya başladım. Öldükten sonra da aracın içerisine gizlediğim cesetle tekrar Tarsus şehir merkezine geldim. Babamı ve arkadaşımı alarak, cesedin ortadan kaldırılması ve geride hiçbir ipucu bırakmamak için de yakmamız gerektiğini söyledim. Babam Necmettin ve arkadaşım Fatih Gökçe ile eski Ankara D-750 karayolu Çamalan Köyü'nün yakınlarında bulunan Alman Mezarlığı bölgesine gittik. Babam ve arkadaşımın yardımıyla araçtan cesedi indirip Cin Deresi kenarına bıraktık. Üzerine benzin döküp, çakmağı çaktım. Cesedi ortadan kaldırmak için yaktım. Çünkü gömmeye zamanımız yoktu. Cesedin yakılmasını ben istedim, çünkü bulununca tanınmaz diye düşündüm."

YAKALANACAĞINI İNTERNETTEN ÖĞRENMİŞ

İfadesinde cesedi yaktıktan sonra dönüşte trafik denetimi yapan jandarmayla karşılaştıklarını belirten Suphi Altındöken, son olarak şunları anlattı:

"Jandarma aracını görünce çok panikledik. Yakalanmamak için de sakin olmak için aramızda konuştuk. Kontrol noktasına geldiğimizde otobana nereden çıkacağımızı sorduk. Jandarma erinin tarif ettiği yön yerine başka tarafa gitmeye karar verdik. Bu sırada arkamızdan gelen jandarma, aracı kenara çekip, neden tarif edilen yön yerine başka yöne gittiğimizi sorup aşağıya indirdi. Aracın içinde bir yerinde kan lekesi gören jandarmaya, 'İki müşteri kavga etti, bu nedenle onların kanı' dedik. Ancak, kuşkulandıkları için gözaltına alıp Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürdüler. Jandarma yaptığı araştırmadan sonra sabah saat 05.00'te bizi serbest bıraktı. Daha sonra aracı babama teslim edip onlardan ayrıldım.

"İNTERNETTEN OKUYUNCA PANİKLEDİM"

Öğle saatlerinde ise telefonumdan internete girince babamın ifadesi ile Özgecan'ın cesedinin bulunduğunu öğrendim. Çok aşırı panikledim. Gün boyunca şehirde gezdim. Akşam saatlerinde yakalandım."

SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ SÜRÜYOR

Suç ortakları babası 50 yaşındaki Necmettin Altındöken ile arkadaşı 20 yaşındaki Fatih Gökçe'nin başka suçlara karışıp karışmadığı yönündeki soruşturma da sürüyor.

İlgili Haberler
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Suphi Altındöken Tarsus Gökçe Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (74)

ZındıkMobil-IOS:

Ülkücü. Alperenler. Öldürmüş. Kızı. Yazık

18
13
yanıtYanıtla
Hüseyin söylemez Mobil-IOS:

Bu canavarları savunan avukat bozuntusu o kızın ve ailesinin başına gelenin daha beter bir bela başına gelirde insanların ne çektiğini anlarsın,hiç bir sebeb o insanları savunma hakkı vermez

8
15
yanıtYanıtla
KORDON:

İDAMIN GERİ GELMESİ İÇİN REFERANDUMA GİDİLMELİ İNANIYORUM Kİ 90 ORANINDA YASALARA GİRMESİ KONUSUNDA EVET ÇIKACAKTIR.

17
4
yanıtYanıtla
TURK:

İDAM İDAM İDAM İDAM İDAM İDAM İDAM İDAM İDAM İDAM İDAM İDAM İDAM İDAM İDAM İDAM İDAM İDAM İDAM İDAM İDAM İDAM İDAM İDAM İDAM İDAM

19
1
yanıtYanıtla
Sertan:

BAKARA SURESİ179. '' Ey akıl sahipleri! Kısasta sizin için hayat vardır. Umulur ki (bu hükme uyarak) korunursunuz. '' İDAM GERi GELSİN ve UYGULANSIN:::

18
1
yanıtYanıtla
çağlaa:

namustan yatan abilerimizin ellerinden öpüyorum. . hayırlı işler şimdiden ardınızdan bir fatiha bile okuyanınız olmicak !

16
0
yanıtYanıtla
YAREN:

İçerideki delikanlılara seslendiğimde sesimi duysalardı şunları söylemek isterdim. . . . Ey delikanlılar. . ! Devletin yapamadığını siz yapın. Bu cani 20 yaşında gencecik bir kıza tecavüz etmeye kalkıştı. Ama Özgecan o kadar yiğit bir kızdı ki karşı koydu, biber gazı kullandı yetmedi tırnaklarını kullandı ve direndi. Pislik herif amacına ulaşamayınca defalarca bıçaklayıp kafasına levye ile canice vurdu. Sonrada babası ve arkadaşı ile bu pisliğe karşı koyan Özgecan''ın bileklerini keserek elleri bile titremeden yaktı ve kaçtı. . . Şimdi sıra sizde. İster hadım edin ister intihar süsü verip asın ama böyle pisliklerin orada bile işi olamaz. . .

9
6
yanıtYanıtla
BADE:

İNŞALLAH AYNI ŞEYİ BUNLARIN KIZLARI KARDEŞLERİ YAŞAR İNŞALLAH

4
10
yanıtYanıtla
BABAHAKKI:

İçeride bunlara kan kusturuyorlardır diğer mahkumlar, hepsi de ölmek istiyorlardır merak etmeyin. Türkiye Cumhuriyeti ceza kanunlarının yeterli olmadığı adalet cezaevindeki diğer mahkumlarca yerine getirilecektir.

14
0
yanıtYanıtla
BADE:

O CEZAEVİNDEKİLER NE OLUR GEREKENİ SİZ YAPIN KANUNLA OLACAK İŞ DEĞİL. BUBLAR YARIN DIŞARI ÇIKACAK ARAMIZDA DOLAŞACAKLAR.

12
1
yanıtYanıtla
Tüm 74 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title